Tisuće vjernika iz cijele Hercegovine hodočastilo svetom Anti u Ljubuški

Rijeke hodočasnika iz cijele Hercegovine slile su se noćas i tijekom jutra u svetište svetog. Ante Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog.

Sveti Ante jedan je od najštovanijih svetaca u Hercegovini, čemu svjedoči činjenica da su na Humac pješice došli vjernici iz Mostara, Čapljine, Ljubuškog, Čitluka, Širokog Brijega…

”Već deset godina hodočastim svetom Anti na Humac pješice i bosa. Molim za zdravlje moje obitelji i zajedništvo”, govori za portal Jabuka.tv Marija iz Čitluka, koja je bosonoga dopješačila u Ljubuški.

Misnim slavljima u 5, 6, 7, 8 i 9 sati nazočilo je više stotina vjernika, a najveći broj njih bit će na svečanom misnom slavlju u 11 sati koje predvodi fra Miljenko Šteko, provincijal hercegovačkih franjevaca.

Devetodnevna priprava za blagdan svetog Ante na Humcu završila je sinoć misnim slavljem s blagoslovom djece, koje je predvodio biskup Ratko Perić.

Biskup je u svojoj propovjedi svima razumljivim riječima s puno primjera govorio o sv. Anti koji je bio apostol naroda, Crkveni učitelj i svetac iz Portugala, a djelovao u Italiji i Francuskoj.

”On je u malo godina svoga života na ovom svijetu ostvario velika dobra, sljedeći metodu i pravila djelovanja Katoličke Crkve”, rekao je Perić.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.