Tisuće ljudi u Donjoj Blatnici na još jednoj sjajnoj fešti Mate Bulića i prijatelja

I ovoga kolovoza, osmu godinu zaredom Donja Blatnica je bila središte Hercegovine. Naime, u ponedjeljak navečer, Mate Bulić sa svojim Blatničanima priredio je još jedan fantastičan humanitarno-glazbeni spektakl “Blatničke note dobrote”.

Ponovno se na jednom mjestu u Donjoj Blatnici (inače Bulićevo rodno mjesto) na platou ispred podružne crkve sv. Franje okupilo na desetke tisuća posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore koji su pokazali veliko domoljublje i zajedništvo, pjevajući u jedan glas najveće hitove nekih od najpoznatijih imena na hrvatskoj estradi.

Uz domaćina ovog okupljanja, kralja dijaspore Matu Bulića posjetitlji su mogli uživati u nastupima Marka Perkovića Thompsona, Dražena Zečića, Mladena Grdovića, Jasmina Stavrosa, Nenu Belana & Fiumense, Dalmatina, dr. Miće Pehara, Frane Pehara i Tarapana Banda, Ivane Marić, Joze Vučića, Slavonija Banda, Klape Bonaca, Zorana Begića, Marine Tomašević, Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka – Štefa, Hercegovačkih bećara, Dream team babe, Ivicu Martića.

Kao i svake godine, ova manifestacija privukla je i mnoge poznate goste iz svijeta sporta, politike i društva.

Kao veliko iznenađenje na ovogodišnjim Blatničkim notama dobrote bila je Klapa Samoana s Novog Zelenda, čiji specifičan repertorar publika u Donjoj Blatnici je prihvatila s velikim oduševljenjem.

Klapa s Novog Zelanda dobila je dugotrajan pljesak svih posjetelja.

Prema već dobrom starom običaju, prihod s ove manifestacije namijenjen je za uređenje dvorišta i okoliša mjesne crkve, pomoć potrebitim pojedincima, udrugama, za gradnju škola, crkava, zaštitu hrvatskih kulturnih dobara i druge svrhe.

Organizatori su uoči koncerta istaknuli posebnu zahvalnost svim volonterima i Općini Čitluk te ostalima koji su sudjelovali u pripremi ovog događaja kako bi sve prošlo u najboljem redu, a posebno Mati Buliću, koji je i ove godine pokazao veliki entuzijazam da u Blatnicu dovede najzvučnija imena hrvatske i bh. estrade.

Blatničke note dobrote i ove godine su privukle tisuće ljudi

Iako se ljeti diljem Hercegovine održavaju mnogobrojne manifestacije, niti jedna ne privuče toliko najzvučnijih imena hrvatske glazbene scene, a niti posjetitelja iz estradnog, gospodarskog, političkog i kulturnog života koliko humanitarni koncert “Blatničke note dobrote”.

Stoga tko je bio ovu večer na fešti u Donjoj Blatnici, koja je potrajala do ranih jutarnjih sati, zasigurno nije požalio, jer je ona još jednom potvrdila epitet najbolje fešte u Hercegovini.

(www.jabuka.tv)

18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.