Tipične beauty pogreške kojima svakodnevno oštećujete svoju kosu

Lijepa i zdrava kosa san je svake žene.

No u namjeri da ju postignu, mnoge žene rade jedne te iste pogreške kojima zapravo oštećuju kosu. U nastavku vam otkrivamo o kojim je pogreškama riječ te vam odmah donosimo i rješenja za njih:

Pretjerujete sa šamponom za suho pranje

Kada ne stignete oprati kosu, šampon za suho pranje čini se kao najbolji proizvod na svijetu, što i nije daleko od istine ako ga koristite samo s vremena na vrijeme. No ako je on dio vaše svakodnevne beauty rutine, s vremenom će njegov učinak na kosu biti suprotan. Učestalim korištenjem, kemikalije iz šampona za suho pranje začepit će pore na glavi i spriječiti cirkuliranje svježeg zraka, što će dovesti do pretjeranog mašćenja kose.

Rješenje: Koristite šampone za kosu koji u sebi sadrže kompleks zobenih proteina koji će pružiti kosi bolji volumen, a regenerator nanosite samo na vrhove. Tako će kosa dulje ostati čista te se neće zamastiti već nakon jednog dana pa ćete moći izbjeći svakodnevno korištenje šampona za suho pranje.Izlažete ju previsokim temperaturama

Ako se vodite logikom da ćete brže osušiti ili oblikovati kosu ako sušilo, peglu ili figaro ugrijete na najvišoj temperaturi, niste u krivu, ali ćete tako kosu i puno brže oštetiti. Previsoka temperatura može spaliti kosu i u potpunosti ukloniti njena prirodna ulja te ju učiniti beživotnom i suhom.

Rješenje: Izbjegavajte maksimalnu temperaturu na alatima za stiliziranje kose i uvijek koristite proizvode za zaštitu od topline.

Koristite alate za stiliziranje na vlažnoj kosi

Znamo da sušenje i peglanje ili uvijanje kose može oduzeti puno vremena, no zbog toga se ipak ne isplati preskočiti sušilo i stilizirati kosu dok još nije u potpunosti suha. Vlažna kosa je lomljivija i sklonija oštećenju pa ćete ju tako puno brže oštetiti nego kada ju stilizirate suhu.

Rješenje: Odvojite malo više vremena za pranje i stiliziranje kose kako biste ju uvijek stigli osušiti do kraja prije nego posegnete za peglom ili figarom.

Prečvrsto vežete rep

Još jedno popularno brzinsko rješenje za prljavu kosu je njeno vezanje u rep ili punđu. No to može biti jednako štetno za kosu kao i šampon za suho pranje jer će previše zategnut rep ili punđa također s vremenom oštetiti kosu, pogotovo na prednjem dijelu glave.

Rješenje: Kosu radije svežite u opušteni niski rep ili punđu, a ako baš volite da vam je svaka dlaka na svom mjestu, umjesto da ju čvrsto stegnete, zaližite ju gelom, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.