Tinejdžeri unajmljuju stanove da bi se mogli opijati za Novu godinu

Zbog zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnicima, novosadski tinejdžeri dosjetili su se kako zaobići ovaj zakon: unajmljuju stanove u kojima slobodno mogu konzumirati alkohol.

U pokušaju da ”ne izvise” u klubovima i kafićima koji organiziraju doček Nove, a ne smiju posluživati alkohol maloljetnicima, brojni tinejdžeri sjetili su se da bi za tu priliku mogli unajmljivati stanove u kojima bi mogli organizirati tulume, piše srbijanski Telegraf.

17-godišnji Marko V. sa svojih je devet prijatelja i prijateljica unajmio jedno i pol sobni stan u Petrovaradinu za 150 eura. U stan će otići već danas, ostat će do 2. siječnja, a onda se ponovo tamo ‘‘useliti’’ 13. i 14. siječnja. Kaže da vlasnik stana nije ni pitao koliko će ih biti, niti je tražio neke dokumente.

”Da ne bismo kao maloljetnici ostali bez alkoholnog pića u nekom od lokala, pronašli smo oglas na internetu, skupili novac i platili najam. Kupit ćemo dosta hrane i piva i na nekoliko dana biti odvojeni od roditelja. Da je netko od nas imao vikednicu, u njoj bismo dočekali Novu godinu”, kaže Marko. Dodaje da su im za ovaj “izlet” novac dali – roditelji, piše Telegraf.

Jedna grupa maloljetnika je “prevarila” vlasnika stana na Podbari. 17-godišnji Strahinja V. je nagovorio punoljetnog rođaka da unajmi stan umjesto njega. Tvrdi da su ga to danima molili, pa je na kraju pristao.

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.