Tinejdžer iz Indonezije smršao čak 106 kilograma i ponovno se kreće

Indonezijac Arya Permana imao je samo deset godina kada je bio proglašen najdebljim djetetom na svijetu, a tada nije mogao prijeći ni pet metara bez da ostane bez daha.

Danas ima tri godine više i 106 kilograma manje, te se može kretati, ići u školu i obavljati sve ostale normalne aktivnosti.

Arya se počeo debljati kada je imao pet godina, te su ga roditelji uzalud pokušavali nagovoriti da jede zdravo i u manjim količinama. Oni se osjećaju krivim za njegovu debljinu jer su mu dozvoljavali da jede slatkiše i pije gazirane sokove.

Pravili su mu sve što poželi i tako povećali njegov broj obroka s tri na pet dnevno, prenosi The Sun.

Arya Permana imao je samo deset godina kada je bio proglašen najdebljim djetetom na svijetu

Zbog toga je dobio previše kilograma i imao velikih poteškoća s hodanjem, a njegovi roditelji u početku nisu željeli pustiti sina da ide pod nož.

Roditelji su mu pravili sve što poželi i tako povećali njegov broj obroka s tri na pet dnevno

Bio je podvrgnut operaciji ugradnje želučane premosnice, a nakon zahvata je morao promijeniti način prehrane te je počeo konzumirati samo zdravu hranu. Morao je početi zaobilaziti tjesteninu, gazirane sokove i slične stvari. Sada mu u želudac ne može stati više od sedam kašika hrane odjednom, prenosi Klix.ba.

Dobio je previše kilograma i imao velikih poteškoća s hodanjem, a njegovi roditelji u početku nisu željeli pustiti sina da ide pod nož

U početku je bio jako ljut jer je morao smanjiti unos hrane, a zbog operacije nije mogao puno jesti jer bi povratio sve ono što ne može stati u želudac, kazali su njegovi roditelji.

Bio je podvrgnut operaciji ugradnje želučane premosnice, a nakon zahvata je morao promijeniti način prehrane te je počeo konzumirati samo zdravu hranu

Nakon što je izgubio 106 kilograma, dobio je priliku da ide na operaciju uklanjanja viška kože koja je ostala kao posljedica pretilosti. Njegov se jelovnik sada sastoji od puno povrća i voća, juha, ribe sa žara i sličnih stvari.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.