Tina Turner otvorila dušu i objasnila zašto je ostala u braku sa zlostavljačem

Punih 16 godina legendarna pjevačica provela je u braku s Ikeom Turnerom koji ju je tijekom svih tih godina psihički i fizički zlostavljao. Iako je taj period odavno iza nje, Ike je preminuo, a ona se udala za Erwina Bacha, Tina Turner prisjetila se trenutka kada je odlučila reći stop nasilju i napustiti sve što je do tada imala.

Iako je od 2013. godine sretna otkako je u braku s Erwinom Bachom, nekada to i nije bilo tako, barem ne u onom prvom s nasilnim Ikeom Turnerom, koji je preminuo 2007. godine.

Gostujući u “Jonathan Ross Show”, rock baka Tina Turner otvoreno je progovorila o nekim nepoznatim detaljima, poput onog kako je riskirala svoj vlastiti život, napokon skupila hrabrost i napustila Ikea Turnera. Iako nije imala novaca, niti mjesto gdje će od tada živjeti, Tina je shvatila kako bi još jedan njegov zlostavljački ispad mogao završiti po nju kobno.

Uvijek vedra i nasmijana, Tina je u braku s Ikeom Turnerom provela 16 godina, a rastali su se 1978. godine. Iako na privatnom planu nisu funkcionirali, u glazbi je njihova kombinacija bila dobitna – hitovi “Proud Mary” i “River Deep, Mountain High”, donijeli su im nezapamćenu slavu.

No, njegova ‘ruka’ bila je preteška, pa je Tina često na svom licu i tijelu imala tragove njegovih bijesnih ispada.

O tom braku progovorila je i u svojim memoarima “I, Tina” iz 1986. godine, iz kojih je nastao i film “Što ljubav ima s tim”,  a u kojem su Tinu i Ikea Turnera utjelovili Angela Bassett i Laurence Fishburne.

Otišla sam bez ičega i morala smisliti način na koji ću preživjeti i prehraniti sebe i obitelj. Odluka nije bila laka. Dapače, bila je vrlo opasna, jer je Ike bio izrazito nasilna osoba koja je u to vrijeme bila pod utjecajem raznih opijata i vrlo nesigurna. Nisam imala novca, krevet za prespavati, ali odlučila sam riskirati i iskrala se u noći dok je spavao. Sjećam se da sam, čim sam sjela u auto, stisnula gas i krenula, a u jednom trenutku se na autocesti ispred mene našao veliki kamion. Mislila sam da je gotovo.

Kada je svijetu otkrila svoju tužnu priču, mnogi su se pitali zašto joj je trebalo toliko dugo da smogne hrabrosti napustiti ga. Zašto je trebalo proći 16 godina da napokon otiđe?

Tina je i to pojasnila: Ostala sam jer sam mislila kako ću ga promijeniti. Kako ću mu uspjeti pomoći, jer znam kakav je i on težak život imao. Obećala sam mu kako ga nikada neću napustiti i zapravo sam ostala jedino zbog tog obećanja. No, u jednom trenutku postalo je zbilja ružno i došlo je vrijeme da napokon odem.

Svoje veliki povratak na scenu, ovaj put kao solo pjevačica, Tina je imala 80-ih godina prošlog stoljeća, a njezine pjesme “What’s Love Got To Do With It”i “The Best” ponovno su zasjele na prvo mjesto.

I danas, toliko godina kasnije, tina Turner se i dalje nalazi među najprodavanijim pjevačima svih vremena, a u poznim se godinama odlučila i za glumu, pa je snimila rock mjuzikl “Tommy” i film “Pobješnjeli Max 3: Thunderdome”.

Nakon razvoda od Ikea Turnera, Tina dugo godina nije mogla, niti željela, pustiti nekog muškarca blizu, bojala se svega, piše Tportal.hr.

No vjeru u ljubav vratio je njemački glazbeni producent Erwin Bach koje je upoznala još 1985. na jednom partiju. U vezi su bili nevjerojatnih 27 godina prije negoli su je u srpnju 2013. godine napokon ozakonili, a danas žive u Švicarskoj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.