TikTok priprema konkurenta Instagramu

Dok TikTok ima velikih problema u SAD-u, gdje se ponovno govori o mogućnosti zabrane korištenja ove društvene mreže, u isto vrijeme ByteDance, čini se, razvija novu aplikaciju s kojom kreće u borbu s Instagramom.

Naime, pojavile su se informacije o aplikaciji TikTok Photos čiji će fokus, umjesto na videozapisima, biti na fotografijama.

Dakle, dok Zuckerberg, odnosno Facebook i Instagram stavljaju sve veći naglasak na videozapise kako bi konkurirali upravo TikToku, ova društvena mreža razvija aplikaciju na kojoj se neće objavljivati videozapisi, već samo fotografije, čime bi odmah postala prijetnja Instagramu.

Jeste li znali za tajnu igricu na Instagramu?

Glasine o TikTok Photos pojavile su se nakon što su u kodu aplikacije TikTok u verziji za Androide otkriveni dokazi koji upućuju na to da ByteDance zaista priprema aplikaciju za dijeljenje slika. Osim za Android, kompanija navodno paralelno razvija aplikaciju i za Appleove uređaje, a njeno predstavljanje možemo očekivati uskoro, piše Zimo.hr.

Podsjetimo, krajem 2022. godine TikTok je lansirao opciju Photo Mode za mobilne korisnike koja je omogućavala objavu do šest fotografija u stilu Instagramovih Storiesa. Kada TikTok Photos bude predstavljen, korisnici će moći sve fotografije s TikToka jednostavno prenijeti u novu aplikaciju te putem nje objavljivati nove fotografije. Također, za očekivati je kako će korisnici na novoj aplikaciji moći zadržati sve pratitelje, odnosno korisnike koje prate i na TikToku.

S obzirom na to da je ova aplikacija iznimno popularna, pogotovo među mladima, jasno je kako bi i njena nova verzija namijenjena objavama fotografija također mogla izazvati veliki interes i privući veliki broj korisnika. No, pitanje je, jednom kada korisnici isprobaju TikTok Photos, hoće li mu se vraćati i u budućnosti ili će npr. TikTok koristiti primarno za videa, a Instagram za fotografije i Stories.

Google Play Store dobiva dugo iščekivanu funkciju

Slična situacija zabilježena je sredinom prošle godine nakon što je Meta predstavila novu aplikaciju Threads koja je usko povezana upravo s Instagramom. U kratko vrijeme broj korisnika eksplodirao je na čak 100 milijuna, no jednom nakon što su isprobali njene mogućnosti, većina njih je odustala od daljnjeg korištenja Threadsa koji je zamišljen kao alternativa i konkurent Twitteru.

Što se TikTok Photosa tiče, iz ByteDancea još nisu objavili nikakve detalje o toj mreži, no ako je vjerovati glasinama, nećemo još dugo čekati njezino službeno predstavljanje, prenio je Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.