Tijekom vikenda veliki požar u Gorici kod Gruda, u 5 prometnih nezgoda u ŽZH ozlijeđeno 7 osoba

Iz Civilne zaštite ŽZH javljaju kako je u subotu u mjestu Gorica kod Gruda zabilježen požar većih razmjera na divljoj deponiji te da je evidentirano pet prometnih nezgoda tijekom petka i subote na području ŽZH.

U subotu u vremenu od 17:00 do 0:30 sati, gorički vatrogasci – DVD Gorica (7 vatrogasca s 2 vozila) su gasili požar u mjestu Gorica na lokaciji starih Paradžikovih kuća.

Gorio otpad na divljoj deponiji. Požar nije u potpunosti ugašen. Vatrogasci su dežurali u nedjelju do 5 sati ujutro na požarištu.

U petak su zabilježene dvije prometne nezgode. Prva je bila u mjestu Vranić (Posušje) u 14 sati,  gdje je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, a utvrđena je veća materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

Druga prometna nezgoda abilježena je u Ulici Hrvatskih kraljeva u Ljubuškom u 16:40 sati, gdje je jedna osoba zadobile tjelesne ozljede, a utvrđena je manja materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

Tijekom subote zabilježene tri prometne nezgode. Prva je bila u mjestu Uzarići kod Širokog Brijega u 13:05 sati, gdje je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, a utvrđena je manja materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

Potom, otprilike u istom razdoblu zabilježena je prometna nezgoda u mjestu Gornji Radišići kod Ljubuškog oko 13 sati, gdje su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede,  a utvrđena je manja materijalna šteta. U ovoj nezgodi radilo se o samoslijetanju vozila.

Posljednja prometna nezgoda dogodila se Ulici Hrvatskih branitelja u Ljubuškom u 16 sati, dvije osobe zadobile su tjelesne ozljede, a utvrđena je manja materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

Iz Civilne zaštite javljaju kako je vodoopskrba i elektroopskrba uredna.

(www.jabuka.tv)