Tijekom 364 inspekcijska nadzora izdano 169 prekršajnih naloga

Sedamnaest objekata dobilo je privremenu zabranu rada, a prilikom kontrole zatečeno je jedanaest radnika koji su radili na crno.

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove početkom listopada dolaskom u Unsko-sansku županiju otpočeli su treći ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u cijeloj Federaciji BiH i iz svih oblasti inspekcijskoga nadzora, a s ciljem suzbijanja rada na crno i sive ekonomije.
U USŽ su od petoga do devetoga listopada obavljena 364 inspekcijska nadzora tijekom kojih je izdano 169 prekršajnih naloga u vrijednosti nešto većoj od 325.000 KM. Sedamnaest objekata dobilo je privremenu zabranu rada, a prilikom kontrole zatečeno je jedanaest radnika koji su radili na crno, piše Večernji list.

Nakon prethodno provedena dva ciklusa pojačanih inspekcijskih kontrola u svih deset županija Federacije BIH, federalni inspektori inspekcijske kontrole nastavili su i u trećem ciklusu koji će trajati od listopada do kraja godine. Inspekcijski pregledi provode se u suradnji sa županijskim upravama za inspekcijske poslove, putem mješovitih inspekcijskih timova.

Sve županije i općine Federacije bit će ravnomjerno zastupljeni prigodom obavljanja inspekcijskih nadzora.

”U prethodnom razdoblju u kojem je obavljen inspekcijski nadzor u Unsko-sanskoj županiji u razdoblju od 5. do 9. listopada obavljena su 364 nadzora. Izdano je 169 prekršajnih naloga s ukupnim financijskim efektom od 325.151,00 KM. Također je načinjeno 305 zapisnika o inspekcijskom nadzoru”, kazao je u telefonskom razgovoru Edin Čengić, glasnogovornik Federalne uprave za inspekcijske poslove u Sarajevu, javlja Večernji list.

Čengić dodaje kako je rješenja o privremenoj zabrani rada u Unsko-sanskoj županiji dobilo sedamnaest subjekata, a od 223 kontrolirana inspektori su prilikom kontrole zatekli jedanaest radnika koji su radili na crno. Zahvaljujući inspekcijskoj kontroli evidentirana su dva novoprijavljena radnika.

”Od ukupno 164 kontrolirana subjekta u pogledu dosljedne primjene Zakona o fiskalnom sustavu, utvrđeno je da ih 37 ne izdaje fiskalni račun za prodane robe i izvršene usluge”, kaže Čengić.

Iz FUIP-e naglašavaju kako je djelokrug i misija ove institucije dosljedna provedba zakona na području cijele Federacije BiH pa stoga uvijek pozivaju sve gospodarske subjekte nadzora da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Inspektori u Sarajevu nemaju što raditi to je Šerijatski grad,sa arapima,kuvajćanima,sirijcima itd.Šerijat ne prizna ove zakone Federacije koji se primjenjuju u našoj i ostalim županijama i kantonima. Treba ih razumiti,oni sebi i političarima moraju zaraditi plaću a Age po sarajevu nesmiju dirati. Hrvatima u Jugi je bilo super kako ih se sada tretira,mislim na običan mali narod i običnog čovjeka,radnika..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.