The Independent: Herceg-Bosna i RS mogli bi biti nezavisne države

The Independent, najtiražnija dnevna novina u Velikoj Britaniji, izvješavajući o pokušaju otcjepljenja Katalonije, podsjetio je i na turbulentne događaje koji su se dogodili u posljednjih nekoliko godina u Europi, od kojih je svakako najznačajniji izlazak Velike Britanije iz EU, čiji bi potez mogle pratiti i druge države, ali i secesionističke tendencije mnogih regija po Europi.

The Independent podsjeća da se, sve dok traje opasnost potencijalnoga izlaska drugih zemalja iz EU, na drugoj strani pojavljuje i tendencija odvajanja čitavih regija po Europi od svojih trenutnih država, a čiji je domino efekt nedavno pokrenuo referendum koji je održan u Kataloniji.

U izradnji novoga atlasa za 2017. godinu, koji prikazuje promjene u svijetu, a koji objavljuje poznata banka iz SAD-a “Merrill Lynch”, stavljen je fokus na rastuće secesionističke pokrete širom europskoga kontinenta, čija karta podsjeća na nekadašnje gradove državice ili sitne feudalne posjede, prenosi Bljesak.info.

Na toj karti je prikazana i Hrvatska Republika Herceg-Bosna, kao i Republika Srpska.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Netriba nasjedati na lazna obecanja nas uvjek vozaju radi osobni interesa ostali ima li smo rat 90tih a da nismo bili naivni mogli smo malo pricekati i sve krivce lijepo zatvoriti a oni su nam vodu zamutili i vozaju nas tolike godine i sad opet mute vodu ….

  • molite Boga da ne dodje do toga…tek tada smo najebali…ne more sarajevo ukrasti ni priblizno koliko mogu nasi domaci a tada ce im biti odrijesene ruke

Komentiraj: