Težak udarac za Sandru Perković: Dijamantna liga stavila bacanje diska na margine

Odluka IAAF-a podigla je dosta prašine u svijetu atletike.

Finale Dijamantne lige od sljedeće godine neće uključivati discipline bacanja diska, troskoka, utrka na 200 metara i 3.000 metara s preponama, prenosi Gol.hr.

Težak je to udarac za hrvatsku atletičarku Sandru Perković, godinama svjetsku vladaricu u bacanju diska. Ta odluka IAAF-a izazvala je dosta kontroverzi u svijetu atletike.

Takvoj odluci prethodilo je istraživanje Dijamantne lige, a zaključak je bio da su discipline disk, troskok i 3.000 metara s preponama najmanje popularne među gledateljima. Kao najpopularnije glase utrka na 100 metara, skokovi u dalj i u vis, skok s motkom, izbačena utrka na 200 metara i utrka na 400 metara.

Organizatori su objasnili izbacivanje popularne utrke na 200 metara gustim rasporedom i preklapanjem s utrkom na 100 metara.

Utrke na 200 metara i 3.000 metara s preponama bit će dio 10 mitinga, dok su najgore prošli disk i troskok, koji će biti prisutni na svega dva. Nijedan od spomenutih neće biti na finalu u Zürichu.

Iz IAAF-a su poručili da im je cilj stvoriti brže i dinamičnije natjecanje koje će biti atraktivnije gledateljima i nositeljima prava prijenosa.

Kao utjehu izbačenim disciplinama navode Continental Tour, globalnu seriju mitinga koje će sponzorirati Dijamantna liga, a natjecateljima u spomenutim disciplinama dat će priliku za zaradom i natjecanjem.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.