Tesla zbog nepravilnosti povlači 1,6 milijuna vozila u Kini

“Tesla” povlači više od 1,6 milijuna električnih vozila modela S, X, 3 i Y uvezenih u Kinu zbog problema s automatskim funkcijama upravljanja i kontrolama brave na vratima.

Kineska državna uprava za regulaciju tržišta objavila je opoziv u petak. Navodi se da će “Tesla Motors” u Pekingu i Šangaju koristiti tehnologiju daljinske nadogradnje za rješavanje problema, tako da u većini slučajeva vlasnici automobila ne bi morali posjećivati “Tesline” servisne centre za nadogradnju.

Kada je uključena funkcija automatskog upravljanja, vozači mogu zloupotrijebiti funkciju kombinirane vožnje, povećavajući rizik od nesreća – navodi se u obavijesti.

Opoziv da se ispravi kontrola otključavanja vrata za uvezene modele S i Model X EV odnosi se na 7.538 vozila proizvedenih između 26. listopada 2022. i 16. studenoga 2023. godine, a potrebno je spriječiti otvaranje brava vrata pri sudaru.

Do ovoga je došlo nakon povlačenja više od dva milijuna Tesla EV vozila u Sjedinjenim Američkim Državama prošlog mjeseca kako bi se poboljšao sustav za praćenje vozača, prenosi Anadolija.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.