Tesla snižava cijene svojih vozila diljem svijeta

Tesla je snizila cijene na brojnim svojim glavnim tržištima, uključujući Kinu i Njemačku, nakon smanjenja cijena u Sjedinjenim Američkim Državama, dok se bori s padom prodaje i sve intenzivnijom konkurencijom, posebno protiv kineskih proizvođača električnih vozila.

Smanjenje cijena dolazi nakon što je kompanija Tesla, na čelu sa svojim glavnim direktorom milijarderom Elonom Muskom, ovog mjeseca izvijestila da su njene globalne isporuke vozila u prvom tromjesečju pale prvi put u gotovo četiri godine.

Cijene Tesle moraju se često mijenjati kako bi uskladile proizvodnju s potražnjom, objavio je Musk na platformi X u nedjelju, javlja Reuters.

Tesla, lider na tržištu električnih vozila, pokrenuo je cjenovni rat na tržištu električnih vozila prije više od godinu dana agresivnim rezanjem cijena na raučun profitnih marži.

Tesla je snizila početnu cijenu obnovljenog Modela 3 u Kini za 14.000 juana (1.930 dolara) na 231.900 juana (32.000 dolara), objavljeno je u nedjelju na njenoj službenoj web stranici.

U Njemačkoj je cijena Modela 3 sa stražnjim pogonom smanjena na 40.990 eura sa 42.990 eura, koliko je iznosila od veljače.

Također je došlo do smanjenja cijena u mnogim drugim zemljama u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, rekao je glasnogovornik Tesle.

Cijene modela Y, Model X i Model S u SAD-u u petak su snižene za 2.000 dolara. Tesla je u subotu snizila cijenu svog softvera za potpuno samostalno upravljanje na 8.000 dolara sa 12.000 dolara u Sjedinjenim Državama.

Tesla otpušta više od 10 posto radne snage

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.