Tesla otpušta više od 10 posto radne snage

Tesla otpušta više od 10 posto svoje globalne radne snage, pokazuje interni dopis koji je poslan uposlenima, a u koji je Reuters dobio uvid u ponedjeljak.

Kompanija se bori s padom prodaje i intenzivirajućim ratom cijena električnih vozila (EV).

Otprilike svakih pet godina moramo reorganizirati i pojednostaviti kompaniju za sljedeću fazu rasta, komentirao je izvršni direktor Elon Musk u objavi na X.

Dva viša čelnika, šef razvoja baterija Drew Baglino i potpredsjednik za javnu politiku Rohan Patel, također su najavili svoj odlazak.

Dok pripremamo kompaniju za našu sljedeću fazu rasta, izuzetno je važno sagledati svaki aspekt kompanije radi smanjenja troškova i povećanja produktivnosti, rekao je Musk u dopisu poslanom cijelom osoblju.

Kao dio ovog napora, izvršili smo temeljnu reviziju organizacije i donijeli tešku odluku da smanjimo broj naših zaposlenih za više od 10 posto na globalnoj razini, navodi se.

Musk je posljednji put najavio ukidanje radnih mjesta 2022. godine, nakon što je rekao direktorima da ima “super loš predosjećaj” o ekonomiji. Ipak, broj zaposlenih u Tesli porastao je sa oko 100.000 krajem 2021. na više od 140.000 krajem 2023., prema podacima američkih regulatora.

Musk uvodi pretplatu za nove korisnike platforme X

Baglino je bio Teslin veteran i jedan od četiri člana, zajedno s Muskom, u vodstvu tima navedenog na web stranici kompanije za odnose s investitorima.

Akcije Tesle u ponedjeljak su nakon objave zabilježile pad od 5,6 posto na 161,48 dolara.

(www.jabuka.tv | Foto: David Butow / For The Times)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.