Tesla se udružuje s Hondom

Tesla i Honda su potvrdili da postaju partneri kako bi ujedinili prodaju u Europi i izbjegli moguće kazne zbog CO2 emisija, a razlog tomu je nedostatak električnih vozila.

Europa je uspostavila nove propise za smanjenje emisija od strane proizvođača automobila.

Svaki proizvođač automobila mora prodati više električnih vozila kako bi smanjio prosječnu emisiju i izbjegao velike novčane kazne.

Proizvođači automobila koji zaostaju s električnim vozilima smiju udružiti prodaju u Europi s proizvođačima automobila koji već nadmašuju svoje emisijske zahtjeve kako bi izbjegli te kazne.

Prošle smo godine saznali da je FCA postigla dogovor s Teslom kako bi kalifornijskom proizvođaču automobila platio dvije milijarde dolara za udruživanje prodaje u Europi. Sada Bloomberg također izvještava da se Honda pridružuje Tesli:

Honda Motor Co. se pridružila Fiat Chrysler Automobiles NV i ujedinila svoje flote s tvrtkom Tesla Inc. kako bi ove godine udovoljila strožim europskim standardima emisija za osobne automobile.”

Honda je nedavno lansirala novo električno vozilo, Hondu E, i učinila ga je dostupnim samo u Europi, što nas navodi na vjerovanje da je to električni automobil koji ima za cilj ispunjavanje standarda, piše PCchip.

Tesla nije jedini proizvođač automobila koji ima koristi od novih propisa u Europi. Volvo je nedavno najavio da će ispuniti zahtjeve i sklopio je ugovor s Fordom o udruživanju prodaje u Europi za neotkriveni iznos.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.