Tesla povećala cijenu svojih automobila

Elon Musk poznat je po svojoj kontroverznoj komunikaciji putem Twittera – ponekad na toj mreži objavljuje sadržaj zbog kojeg se zapitate je li mu račun hakiran, no često tvita potencijalne planove i sljedeće poteze za svoje tvrtke.

Tako je nedavno na Twitteru napisao kako i u Tesli i u SpaceX-u svjedoče značajnoj inflaciji, a nekoliko dana nakon toga Tesla je promijenila cijene svojih automobila te su, pod utjecajem inflacije i globalnih zbivanja, cijenu na američkom tržištu porasle.

Još prije njegove objave na Twitteru, prošli tjedan cijena za modele s baterijama velikog kapaciteta porasla je za tisuću dolara, a ovaj tjedan porasle su dodatnih dvije ili više tisuća dolara, ovisno o modelu.

Cijena najjeftinijeg modela u SAD-a, Modela 3 sa stražnjim pogonom sada je veća za dvije tisuće dolara i automobil sada stoji 47 tisuća dolara, dok je model s dva motora i pogonom na sva četiri, nakon spomenutog prošlotjednog poskupljenja od tisuću dolara, sada skuplji za još 2.500 dolara. Njegova cijena sada iznosi 54.500 dolara.

Model 3 Performance skuplji je za tri tisuće dolara i njegova cijena iznosi 62.000 dolara, dok nakon poskupljenja od dvije tisuće dolara, Model Y sada stoji 63 tisuće dolara, odnosno njegova verzija Performance sada stoji 68.000 dolara, što je povećanje od tri tisuće dolara, prenosi Zimo.

Poskupili su i flagship modeli Tesle, i to Model S za pet tisuća dolara, odnosno 10 tisuća dolara za Model X. Njihova početna cijena sada iznos od 100.000, odnosno za Model X 115 tisuća dolara.

Nove cijene odnose se samo za nove narudžbe automobila, dok će oni koji su ranije naručili svoje Tesle automobile platiti po nižim cijenama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.