Teško ozlijeđeni češki planinar s Čvrsnice helikopterom prebačen u Mostar – Jabuka.tv

Teško ozlijeđeni češki planinar s Čvrsnice helikopterom prebačen u Mostar

U petak oko 23.00 sata Savez Gorskih službi spašavanja u BiH primio je poziv s planine Čvrsnica da je u kanjonu Grabovice, na lokalitetu Zli potoko, teško ozlijeđen planinar iz Češke pri penjanju stazom via-ferata iz Radave prema Tisama.

U akciji su bili spasilački timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg i GSS Grude te HGSS Karlovac, a u subotu oko 3.35 sati prvi spasilački tim došao je do unesrećenog gdje su ustanovili da je ima teške ozljede glave, ruke i noge sa sumnjom i u ozljedu kralježnice, navodi GSSuBiH na svojim stranicama.

Unesrećenom je pružena prva pomoć te je stavljen u nosiljku, a zatim su spašavatelji zatražili od Federalne uprave civilne zaštite intervenciju helikoptera Oružanih snaga BiH s obzirom na stupanj ozljeda češkog planinara čiji bi transport kopnenim putem bio veliki rizik.

Helikopter je na intervenciju krenuo u subotu u 8.00 sati te je pilot nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da se približi stijenama sletio na obližnju povoljniju lokaciju nakon čega je unesrećeni transportiran u Županijsku bolnicu ”dr. Safet Mujić” u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.