Terzić: Dionica Počitelj – Mostar ovisi o trošarinama

Autocesta

Vršitelj dužnosti direktora JP Autoceste FBiH Adnan Terzić kaže da podržava napore Vijeća ministara BiH za vraćanje seta zakona o trošarinama u parlamentarnu proceduru, jer smatra da bi usvajanjem toga seta bila ubrzana izgradnja najvećega infrastrukturnoga objekta u BiH – Koridora 5-C.

Dodao je da bi time i oba bh. entiteta, “koja su trenutno u velikim problemima”, bila u mogućnosti nastaviti reformske procese povlačenjem novih tranši iz aranžmana s MMF-om.

Terzić je pojasnio da bi usvajanje tih zakona omogućilo pristup i sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za daljnju izgradnju dviju dionica autoceste.

Precizirao je da je riječ o dijelu dionice Počitelj – Mostar u dužini sedam km i trećega lota na dionici Zenica jug – Zenica sjever, a za koje su završene pretkvalifikacije i uskoro će biti poslane na financijsku ponudu.

(Fena)

2 komentara

 • Samo vi dižite cijene i kredite to je jedino što znate….Bože moj kakvu mi vlast imamo, moja pokojna baba bila je pametnija od sviju njih, preživjela je dva svijetska rata odgoija 5 djece bez muža koji je naravno nestao u ratu i nije digla ni marke kredita.

 • Pogledajte najprije kolike su vam plaće i privilegije a radnik naplati 400- 500 KM a umirovljenicima i sa 40 godina staža dajete 326 KM mirovinu .
  A potpore za studente, učenike, djecu i dječji i porodiljno i socijalna davanja skoro da ne postoje.
  Autoput devedest posto stanovnika netreba jer nemaju ni novaca ni auta, a stavili , jer ga vi na račun naroda pravite za sebe da bi se mogli vozati u autima poreskih obveznika po moru i planinama
  gdje imate sve besplatno.
  Autoput nama u Hercegovini treba ali od Žovnice do autoputa u Hrvatskoj.
  I ne zadirite više sa nametima u vidu akciza, smanjenja plaća i mirovina, postavljanjem radara itd. u đžepove ljudi .

Komentiraj: