Tech Trikovi: Kako u WhatsAppu možete spasiti sve izbrisane fotografije

Koliko ste puta slučajno izbrisali fotografiju ili video iz razgovora u WhatsAppu te ih nakon toga izgubili zauvijek?

Srećom, postoji nekoliko načina kako doći do izgubljene multimedije, piše Tportal.hr.

1. Najlakše je pitati

Ako ste pristisnuli gumb ‘Obriši za mene’, situacija je prilično jednostavna – samo trebate kontaktirati osobu ili osobe koje su dijelile razgovor s vama te ih zamoliti da vam ponovno pošalju fotografiju.

Ako ste kojim slučajem čak i izbrisali poruku za sve tapom na ‘Obriši za sve’, postoji mogućnost da vaši kontakti željenu sliku još imaju na svom uređaju. Drugim riječima, ako ima ikakve šanse da vam opet pošalju sadržaj, pitajte ih mogu li to učiniti.

2. Kopajte dublje!

Na žalost svih vlasnika iPhonea, ova metoda radi samo na Androidu. iPhone, naime, ima svoj posebni sustav rada s podacima koji ne podržava petljanje po datotekama unutar uređaja.

WhatsApp na Androidu svaku primljenu ili poslanu sliku sprema u zasebnu mapu. Slike možete izbrisati iz razgovora, a one će i dalje biti pohranjene u toj mapi. Prvo što ćete morati napraviti je skinuti besplatnu aplikaciju za rad s datotekama te onda doći do mape u kojoj se nalaze slike.

Mapa koju tražite nalazi se u : Internal Memory > WhatsApp > Media > WhatsApp Images Nakon što dođete do mape, tu ćete vidjeti i podmapu Sent u kojoj se možda nalaze vaše izgubljene slike.

3. Ne nasjedajte na skupe aplikacije

Jedna od najvećih grešaka pri pokušavanju spašavanja izbrisanih sadržaja je instalacija i pokretanje aplikacija koje će navodno moći spasiti obrisane podatke.

Velika većina, ako ne i svi takvi programi uglavnom analiziraju sadržaj uređaja i potom korisniku nude povratak izgubljenog za određenu ‘aktivacijsku pristojbu’ koja nerijetko seže i do pedeset američkih dolara.

Žalosna strana priče je ta da, koliko god vi platili, nikad nećete biti sigurni hoće li vam metoda restauracije izgubljenog poći za rukom.

4. Posegnite za sigurnosnom kopijom

Ako ste aktivirali sigurnosno snimanje stanja u WhatsAppu, postoji šansa da se u pohranjenim podacima nalaze i sadržaji koje želite vratiti. Vodite računa, doduše, da ćete ovom metodom vratiti podatke nastale prije backupa.

Prvo odite u Settings > Chats > Chat Backup gdje ćete vidjeti informacije o tome kada ste pokrenuli zadnju sigurnosnu pohranu. Ako ste slike izbrisali prije toga, samo reinstalirajte WhatsApp i dobit ćete slike nazad.

Vodite računa da ćete, uradite li ovo, izgubiti sve razgovore nastale nakon backupa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.