Tečaj masturbacije posvađao studente

Na sveučilištu zapadnonjemačkoga grada Bielefelda razvio se spor između liberalnih i konzervativnih studentskih udruga oko financiranja jednoga tečaja masturbacije za žene, prenosi lokalni tisak u subotu.

Mi želimo znati koliko ovaj tečaj košta i jesu li za to bila korištena studentska sredstva, rekla je Kathrin Krause, predstavnica konzervativne studentske udruge RCDS za dnevnik Neue Westfaelische.

Studentska udruga RCDS, koja je tijesno povezana s Kršćansko-demokratskom unijom (CDU), govori o “lošem vicu” i smatra da je ovim tečajem spriječen normalan pristup jednoj ozbiljnoj temi.

Tečaj masturbacije, koji je namijenjen ženama i transrodnim osobama, održava se u sklopu tematskoga tjedna “Društvo. Moć. Rod” koje organizira lokalni ogranak studentske samouprave AStA, tradicionalno politički lijevo orijentirane organizacije studenata njemačkih sveučilišta.

Tečaj bi trebao biti održan u nedjelju, a sastoji se od dva dijela “teoretskog i praktičnog“. Mjesto održavanja je priopćeno samo sudionicima. Pritom bi, kako se objašnjava, trebali biti analizirani društveni aspekti masturbacije poput srama, ali bi trebale biti isprobane “posebne tehnike” masturbacije. Prema Facebook stranici AStA-e Bielefeld, tečaj je odavno popunjen.

RCDS smatra da ovakvi tečajevi ne smiju biti financirani novcem studenata. AStA se djelomice financira i iz studentskih pristojbi koje plaćaju svi studenti.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.