Tarik Filipović u španjolskom filmu glumi vaterpolsku legendu

Objavljen je trailer za španjolski film ’42 segundos’ koji prati priču o povijesnom uspjehu španjolske vaterpolo reprezentacije i osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, a u kojem je ulogu Dragana Matutinovića odigrao Tarik Filipović.

Podsjetimo, upravo je čuveni splitski trener Španjolce odveo do prvog olimpijskog odličja, a Tarik je cijelu svoju ulogu odigrao na španjolskom, premda inače ne govori taj jezik.

Film je sniman u Barceloni i Andori, a ime je dobio jer je prije 30 godina točno 42 sekunde Španjolce dijelilo od olimpijskog zlata.

Bacio sam se u ovaj film ‘na glavu’, gomila teksta na španjolskom jeziku, jeziku koji sam uvijek slušao sa zadovoljstvom, ali govorio nikada. Svakodnevni rad s profesoricom Sandrom Bošnjak, golema podrška i ljubav ekipe na setu filma i – uspjeli smo. Tih mjesec i pol dana života ću pamtiti po predivnoj energiji filmske ekipe, puno strpljenja, podrške, smijeha, po ljudima koje ću rado opet vidjeti…, kaže Tarik od kojeg doznajemo da će premijera filma ’42 segundos’ biti 1. rujna u Barceloni.

Dragan Matutinović nam kaže kako će film krenuti u prikazivanje dan nakon premijere, 2. rujna, te da gori od želje da vidi kako je to ispalo.

Vidio sam neke fragmente, držim da je moja strogost u filmu prenaglašena. Drugačije se ne može, ako popustiš malo, najmanje, pogotovo boljem igraču, onda sve otiđe kvragu.

Dragan nije trebao Tariku ništa tumačiti. 

Tarik je veličina, pravi glumac, rekao bih baš faca. Nisam mu trebao tumačiti. Vidjeli smo se jedan put, snimalo se u Splitu, u Spaladium Areni neki prilog o meni za IN magazin na Novoj, tada sam pričao s Tarikom. Kasnije me zvao, brat bratu sto puta me nazvao tijekom snimanja u Barceloni i Andorri. Tražio je od mene svu silu detalja. Tarik se hvali da me prikazao baš kakav sam, po naški prčevit. Znam voditi momčad na svoj način. No, bilo je važno to da su svi iz filmske ekipe bili jako zadovoljni.

I za kraj Matutinović je dodao:

Mislio sam da me zovete za komentar naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Zovite me, jer sam jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je u stanju kazati čistu istinu…

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.