Tamburaški orkestar Misericordia na turneji u Hercegovini i Dalmaciji

U četvrtak, 7. srpnja 2016. godine s početkom u 21.00 sat, u Herceg Etno selu Međugorje započinje ciklus ljetnih koncerata ”Večernji zvon 2016” Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca.

Gosti koncerta su Monija Jarak – mezzosopran, Karlo Miličević – bariton, prof. Marija Čolak, Darija Ramljak, Nikolina Šušak – flauta i klapa Laetitia iz Međugorja. Dirigent je prof. Davor Markota. Ulaz je slobodan.

Osim u Međugorju, Tamburaški orkestar Misericordia nastupit će u Čapljini te u Širokom Brijegu, a u sklopu turneje zabilježit će i dva koncerta u Hrvatskoj: Skradin i Gradac.

Podsjećamo, TO Misericordia održao je koncert u dvorištu crkve Uznesenja BMD u Širokom Brijegu 3. srpnja 2015. godine, a kako je bilo pogledajte OVDJE.

plakat_orkestar

Tamburaški orkestar Misericordia osnovan je 2012. godine u selu Šurmanci u općini Čapljina, a u župi Međugorje na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Zahvaljujući upornosti članova, postali su uspješni u svom radu, te su ostvarili brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu.

Unatoč amaterskom statusu orkestra, zahvaljujući radu i zajedništvu koje rado ističu, došli su do razine na kojoj sami mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: