Tamburaški orkestar iz Šurmanaca oduševio širokobriješku publiku

Koncertom u prekrasnom ambijentu dvorišta crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu završen je ciklus koncerata  Tamburaškog orkestra ”Misericordia” iz Šurmanaca.

Gosti koncerta Tamburaškog orkestra ”Misericordia” bila je mješovita klapa ”Laetitia” iz Međugorja, Monija Jarak – mezzosopran, Karlo Miličević – bariton te Marija Čolak.

Publika je mogla uživati u petnaest izvedbi, a izdvajamo pjesme ”Ave Maria,” ”O sole mio!”, ”Ne diraj moju ljubav”, ”Anđele moj”, ”Vino i gitare”, ”Pismo ćali” i ”Time to say goodbye”. Posebno oduševljenje kod publike izazvala je izvedba pjesme ”Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”, a video te izvedbe možete pogledati na Facebook stranici portala Jabuka.tv

http://www.jabuka.tv/tamburaski-orkestar-iz-surmanaca-odusevio-sirokobrijesku-publiku/

Posted by Jabuka.tv on 2. srpanj 2015

Tamburaški orkestar ”Misericordia” osnovan je u ožujku 2012. godine selu Šurmanovci u Općini Čitluk na inicijativu fra Marinka Šakote, a zahvaljujući upornosti članova, postali su uspješni u svom radu, te su ostvarili brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu, a izdvajaju se nastupi u Švicarskoj, Crnoj Gori, Italiji te Mađarskoj.

Unatoč amaterskom statusu ovog orkestra, kontinuiranim radom i zajedništvom kojeg rado ističu, došli su do razine na kojoj sami mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasične pa do zabavne popularne glazbe.

Tamburaški orkestar ”Misericordia” od početka vodi diplomirani muzikolog, profesor Davor Markota. Hercegovačku turneju započeli su Međugorju 29. lipnja, a sljedeća dva dana gostovali su u Mostaru i Čapljini da bi svoj ciklus koncerata okončali u četvrtak navečer u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

5 komentara

Komentiraj: