Talijanski novinar tvrdi da je Međugorje zabranilo pričest na ruku zbog prodaje hostije, župnik demantirao – Jabuka.tv

Talijanski novinar tvrdi da je Međugorje zabranilo pričest na ruku zbog prodaje hostije, župnik demantirao

Portal GLORIA.TV objavio je članak pod nazivom “Međugorje zabranilo pričest na ruku”!

U njemu prenosi komentar poznatog talijanskog novonara Davida Murgia koji je na svom blogu IlSegnoDiGiona.com od 8. srpnja opisao iskustvo jednog talijanskog svećenika koji je sudjelovao na sv. Misi za talijanske hodočasnike u Međugorju kada im je navodno komunicirana ova objava:

Prema odluci papinskog delegata mons. Henryka Hosera, od danas će biti moguće primiti samo pričest na usta, a ne više na ruku.

Iz toga se odmah donio zaključak kako je nadbiskup Henryk Hoser (76), papinski delegat za Međugorje zabranio pričest na ruku. Navodno je ta vijest potvrđena i iz drugih izvora.

Mjera je poduzeta kako bi se spriječila krađa posvećenih hostija koji se prodaju za do 500 eura, piše dotični novinar. Murgia vodi tjednu emisiju na kanalu TV2000 talijanskih biskupa.

Na tragu ove obavijesti, Medjugorje-info. provjerio je informaciju u župnom uredu Međugorja gdje im je međugorski župnik pojasnio kako napisani navodi nisu točni.

Naime, pričest na ruku uopće nije zabranjena. Ne postoji nikakva službena odredba koja takav način pričešćivanja zabranjuje. Ponekad se, radi brojne mase vjernika, nepraktičnosti i nemogućnosti kontroliranja kako će vjernik iskoristiti hostiju, savjetuje radije pričest na usta.

I često puta se taj savjet komunicira svećenicima upravo na misi za talijanske hodočasnike kako bi se izbjegla oskvrnuća posvećene hostije. Također ta odluka zavisi i od samih svećenika jer postoje neki koji po vlastitoj odluci ne žele primjenjivati pričest na ruke radi navedenih sigurnosnih razloga.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.