Talijanski klubovi mogli bi izgubiti 700 milijuna eura

Kako se koronavirus nemilice širi, a nogometni klubovi ne mogu obavljati primarnu djelatnost, procjenjuje se financijska šteta koja neće biti mala…

Iako su oči svijeta, pa tako i nogometnih klubova usmjerene ka velikom broju zdravstvenih djelatnika koji nastoje suzbiti epidemiju koronavirusa, pojavljuju se ekonomske analize o financijskoj šteti.

Premda je teško govoriti o tome u ovom trenutku, prve procjene govore o velikim gubicima za talijanske momčadi.

Prema istraživanju talijanske La Repubblice, klubovi u Serie A mogli bi izgubiti do 700 milijuna eura ako se ne nastavi natjecanje u Italiji. Do kraja je ostalo 13 utakmica i kada se uzmu u obzir prihodi od ulaznica, marketinga i TV prava, suma strmoglavo raste, piše Sportnet.hr.

Trenutna procjena je da će se sezona nastaviti 2. svibnja i zaključiti 30. lipnja u slučaju da se odgodi Europsko prvenstvo. Više detalja bit će poznato u utorak kada će UEFA donijeti konačnu odluku o održavanju ili otkazivanju europske nogometne smotre.

Talijanski mediji predviđaju da bi u slučaju potpunog otkazivanja svih natjecanja, klubovi mogli zatražiti pomoć od nacionalne vlade i ministarstva sporta. Koliko je to realno u ovim trenucima teško je reći, ali sigurno je kako će mnogi klubovi imati velikih problema naredne sezone.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.