Talijani žele izgraditi i dobiti koncesiju na koridor 5C

Talijanska građevinska kompanija Pizzarotti izrazila je želju da financira gradnju kompletnoga Koridora 5C. Predstavnici ove tvrtke posjetili su u ponedjeljak Ministarstvo prometa i komunikacija BiH, gdje su razgovarali s ministrom Ismirom Juskom.

Oni su predložili da dobiju koncesiju na cijeli koridor 5C. Da pojasnimo, to bi značilo da bi oni napravili preostali dio koridora (oko dvije trećine) svojim novcem i radnom snagom, ali bi autocesta ostala u njihovom vlasništvu nekoliko desetljeća i oni bi naplaćivali cestarinu. To znači da bi mogli investirati više milijardi maraka svojega novca. Kao drugu opciju su ponudili da budu klasični izvođači radova uz cijelu domaću operativu i strojeve, ali da BiH osigura sredstva.

Osim toga, pokazali su interesiranje i da sudjeluju u gradnji tunela “Prenj” ukupne dužine oko deset kilometara, jer, kako su rekli, posjeduju veliko iskustvo i svu tehničku opremu za izvođenje ove vrste radova.

“Njima bh. građevinsko tržište nije nepoznato, jer su već ranije pokazivali interes za gradnju Koridora 5C putem međunarodnih natječaja. Dobro poznaju ovu oblast i pozvali su nas da ih posjetimo u Italiji u narednom periodu”, rečeno je Avazu iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.