Tako to rade svjetski prvaci: Stroga zabrana za seks i društvene mreže, ali alkohol – može

Njemački izbornik Joachim Löw svoje je igrače koje će voditi na SP u Rusiji upoznao s pravilima ponašanja. Aktualnim svjetskim prvacima neke se od zabrana sigurno neće svidjeti, ali ima tu i nekih beneficija koje ostale reprezentacije i njihovi izbornici rigorozno kažnjavaju.

Joachim Löw odlučan je u namjeri da s Njemačkom obrani naslov svjetskog prvaka iz Brazila 2014. godine. Zato je izbornik ‘elfa’ svojim igračima odlučio nametnuti pomalo i vojnički ritam priprema, ali ih je i upoznao s pravilima kojih će se morati pridržavati za vrijeme boravka u Rusiji.

Za vrijeme priprema Löw nema problema da igrače posjećuju članovi obitelji, žene, djevojke, djeca, prijatelji… Naravno, sve to u okvirima već unaprijed određenih termina. No, kad krene ‘akcija’ SP u Rusiji popusta više nema, piše Tportal.hr.

Tako u njemački mediji otkrili detalje ‘kućnog reda’ kojeg će se njemački reprezentativci morati pridržavati. Navodno je za svako kršenje kazna jednaka – izbacivanje iz momčadi! Dakle, Joachim Löw svojim je nogometašima za vrijeme natjecanja i boravka u Rusiji najstrože zabranio susrete sa ženama, djevojkama, djecom…

Seks mogu zaboraviti, sve će snage morati usmjeriti prema konačnom cilju, obrani naslova svjetskih prvaka! Uz sve to najstrože je zabranjeno i istupanje na društvenim mrežama. Oni igrači koji bez dozvole odgovornih osoba za medije objave nešto na privatnim profilima, posebice vezano uz hotel u kojemu će boraviti ili detalje treninga i priprema, automatski će biti izbačeni iz momčadi! Bez mogućnosti pomilovanja…

No, s druge strane, Löw je odlučio kako njegovi izabranici smiju uživati u alkoholu. Naravno, u umjerenim količinama i u samo određeno doba dana. Nakon treninga poželjno je popiti pivo ili dva, a nakon ručka ili večere – u danima kad ne igraju utakmice – dozvoljeno je osladiti se čašom ili dvije vina. Nije definirano crno ili bijelo, ali sigurni smo da će svjetski prvaci uživati samo u vrhunskoj kapljici. Samo da ne pretjeraju…

Joachim Löw nije želio komentirati svoje mjere, ograničio se na klasične ‘opće’ objašnjenje.

Momčad je važnija od ega. Moji igrači jako dobro znaju naša pravila ponašanja, znaju naše ambicije i koji su nam zadaci, kaže Löw i dodaje:

Nitko od nas ne može sam postati svjetski prvak, svi smo mi dijelovi slagalice. Svatko mora biti svjestan svoje uloge u momčadi, tu nema mjesta improvizaciji. Samo svi zajedno možemo ponovno otići do samog kraja, a to je – ponavljam – jasno svim igračima koji će putovati za Rusiju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.