Taekwondo klub “Poskok Kočerin” nastavlja s treninzima u boljim uvjetima

Nakon više od mjesec dana od prekida treninga zbog epidemioloških mjera, Taekwondo klub “Poskok Kočerin” ponovno je otvorio svoja vrata za 20-ak članova kluba koji treniraju u sportskoj dvorani Osnovne škole Kočerin.

Kočerinski “poskoci” ali i svi korisnici sportske dvorane u OŠ Kočerin od sada će imati puno bolje uvjete za rad u dvorani. Naime inicijativom kočerinskog taekwondo kluba, na čelu s predsjednikom kluba Jozom Mikulićem i mentorom Petrom Bobanom, postavljena je zaštita od sunca na prozore sportske dvorane u sklopu škole.

Iako je klubu zbog epidemioloških mjera bilo zabranjeno koristiti dvoranu vodstvo kluba je radilo na stvaranju boljih uvjeta za rad u dvorani. Za ovaj projekt Taekwondo klub “Poskok Kočerin” je aplicirao na Javni poziv Federalnog ministarstva kulture i sporta u 2020. godino gdje im je odobren dio sredstava. Osim ovog ministarstva projekt je dobio podršku i ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH, te Grada Širokog Brijega. Ukupna vrijednost projekta je 12.700 KM, te je ovo do sada najveći projekt kočerinskog taekwondo kluba.

Osim ovog projekta klub je za svoje članove osigurao i osnovnu opremu za treninge te planira nastaviti sa ulaganjima u klub i sportsku dvoranu. Ovo je još samo jedan dokaz da se radi o ozbiljnom sportskom kolektivu pred kojim je svijetla budućnost. Zbog korištenja školske sportske dvorane za treninge klub je dva puta bio primoran prekinuti treninge što jako otežava održivost kluba jer za vrijeme prekida treninga dio članova izgubi interes za treningom.

Članovi kluba i treneri u svom radu imaju punu podršku ravnatelja OŠ Kočerin Željka Sliškovića i nadaju se da više neće biti prekida treninga, obzirom da je pred njima Državno prvenstvo koje će se održati u mjesecu lipnju. Pripreme su već u punom jeku, a dok nije bilo treninga u Kočerinu oni najuporniji pripremali su se u posuškom taekwondo klubu.

Do kraja srpnja moguće se upisati u klub pa iz kluba pozivaju sve zainteresirane Kočerinjanke i Kočerinjane od 6 do 15 godina da se uključe u klub i treniraju s njima, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Žugatori samo se javljajte.. Kao 1.kakvih dvorana ima ova je odlična. Kao 2..klub se financira ovako. trenere plaćaju djeca. Putovanja i kotizacije plaćaju klub i djeca.. Kao 3.. klubu pomažu godišnje sa Par Tisuća maraka županija i općina.. Hvala im. I po koja privatna firma sa manjim iznosom. A to ako vam smeta sto se djeca bave sportom a nisu u kući na mobitelima i ili u kladionicama to je vaš proglem bolesnici.kakvi ste bolesnici i uhljebi još će te se javit da im zabrane trenirat u dvorani.. Kad budete vi… Pojedinci.. plaćali klub onda se javite a u suprotnom Zaveži labrnju i pokrij se po glavi bando partizanska😎🤔😂💪

  • Za anonimno 8:31,ajde ne dipli ,dalabu ,dvorana OŠ Kočerin je idealna za ovu vrstu športa i ostale borilačke sportove ,a gdje trenira karate klub Široki Brijeg u puno skučenijim prostoru sa stubovima i ima svjetskog prvaka ,rđavoj kity smeta i obrva ,mlađarijo samo treniranje i budite dobre osobe ,pozz škriparu 92

    • svi pametni a nitko ne bi ništa uradio ni za postojeće kamoli za pravu dvoranu.Ova sala u sklopu škole je dobra za ovu vrstu športa,naravno da bi svi kočerinjani bili sretniji sa pravom dvoranom ali do tada dobro je i ovu postojeću dotjeravati i uređivati.Sada je prigoda da se stave zaštite od sunca na cjeloj južnoj strani škole,sada svi vi kritičari i učenici nastupate.Pozdrav škriparu i svima koji sličito razmišljaju!

  • Kakva dvoran, to je samo jedna velika učionica, a što se tiče dvorane sva dica s Kočerina i ona dica koja gravitiraju Kočerinskoj školi trebaju odbiti ići na nastavu dok se ne napravi adekvatna dvorana ista ili slična u drugim osnovnim školama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.