Svjetski poznati teniski trener održat će jednogodišnji kamp u Širokom Brijegu

Široki Brijeg će postati državni i regionalni teniski centar – zaključak je s današnje press konferencije održane u prostorijama Teniskog kluba ”Set” u hotelu Đulić na kojoj su govorili predsjednik TK Set Marko Čuljak, Mario Festetić te svjetski poznati trener Fabrizio Calderone.

49-godišnji Talijan će od rujna ove godine pa sve do rujna 2016. godine držati trening kamp za mlade tenisače i tenisačice u Širokom Brijegu, a radit će po poznatoj ”španjolskoj metodi” treniranja. Upravo tom metodom do svjetskog ”broja 1” doveo je Španjolca Juana Carlosa Ferrera, a iz njegove bogate biografije vrijedi još izdvojiti da je trenirao Mariju Šarapovu i Rafaela Nadala.

”Španjolska metoda inspirirala me je još prije 20-ak godina i od tada tenisače treniran po toj metodi. Najvažnija karakteristika ‘španjolske metode’ je snaga. Trening je fokusiran na vježbama snage, kondicije, kretanja po terenu, rada nogu i slično. Također, mlade igrače učimo taktici te ih pripremamo da psihički izdrže cijeli meč i da budu fokusirani na svoju igru, svoju taktiku,” izjavio je Frabrizio Calderone.

Trening kamp počinje sredinom rujna, trajat će godinu dana, a svakog mjeseca po tjedan u Širokom Brijegu bit će Calderone, a ostatak tjedana mladi tenisači i tenisačice radit će po njegovom planu.

”Trening kamp će se održavati na osam terena, od čega su četiri vanjska, a četiri terena su na zatvorenom. Ponosan sam što je Fabrizio Calderone u Širokom Brijegu i što će raditi s nama godinu dana. Razgovarat ćemo s čelnicima Športskog saveza Grada Širokog Brijega te Turističke zajednice ŽZH kako bi ostvarili suradnju, također tražit ćemo potporu i od Grada Širokog Brijega te Županije Zapadnohercegovačke,” izjavio je predsjednik TK Set Marko Čuljak.

Na press konferenciji je premijerno najavljeno održavanje ITF seniorskog turnira u Širokom Brijegu, a glavnu riječ u organizaciji imat će Fabrizio Calderone koji je obećao dovesti u Široki Brijeg brojna poznata svjetska veteranska imena tenisa, a već sada je potvrđen dolazak Talijana Paola Pulere.

Sa dolaskom jednog od najpoznatijih teniski trenera u svijetu Fabriozo Caldarone pocima novo poglavlje razvoja tenisa ne…

Posted by TK SET Široki Brijeg on 15. srpanj 2015

Sve informacije o trening kampu možete dobiti na Facebook stranici TK Set Široki Brijeg.

Calderone je za portal Jabuka.tv prokomentirao trenutnu situaciju u svijetu tenisu, a najviše se osvrnuo na Novaka Đokovića i Bornu Ćorića.

”Zašto je Đoković najbolji? Zato jer odlično trkački pokriva teren, ima sjajne duboke lopte te je mentalno snažan. A Bornu Ćorića sam gledao u Dubaiju, odlično igra i super je stvar što je s 18 godina u Top 50 igrača na svijetu. Smatram ga odličnim igračem, ali ne vjerujem da će biti igrač ”broj 1” u svijetu”, izjavio je za portal Jabuka.tv Fabrizico Calderone.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.