Svjetski dan plesa – plesom za pravo na jednakost

Svjetski dan plesa slavi se 29. travnja širom svijeta. Tada je rođen Jean-Georges Noverre, plesni reformator, koji se smatra osnivačem modernog baleta. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje da je ples univerzalni oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Dan je kad se slavi ples i pokret kao umjetnost, ali i kao dio svakodnevice.

Ovu nedjelju 03. svibnja s početkom u 19.00 sati na platou ispred Mepas Malla prigodom Svjetskog dana plesa održati će se plesna revija pod nazivom plesom za pravo na jednakost. Na reviji će se predstaviti mostarski plesni klubovi: športski plesni klub Erigo-D, plesni studio Mo-stars, plesni studio B-dance, plesni studio Flash Mostar, plesni klub Pro Dance i športski plesni klub Zrinjski kao i mostarske mažoretkinje.

Temeljna ideja obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana plesa je promicanje prava na jednakost. Plesne skupine će nas na svoj jedinstven način podsjetiti da ples ne poznaje granice, on je nešto što dolazi jednostavno, prirodno i što je dostupno svima, baš kao što bi i jednakost trebala biti.

Pozivamo vas da nam se pridružite ovu nedjelju i doprinesete obilježavanju Svjetskog dana plesa. Želimo Vam svima mnogo plesa. Plešite kako biste pronašli sreću i prenosili je dalje.

Vaš Mepas Mall