Švicarski grad u potrazi za novim egzorcistom

Švicarski grad Chur je u potrazi za novim egzorcistom nakon smrti biskupa Christopha Casettija, jednog od najpoznatijih istjerivača demona u Švicarskoj.

Na web stranici eparhije navodi se da je ovo mjesto trenutno “upražnjeno”.

Prema izvještajima SRF-a, u Švicarskoj su još uvijek u porastu ritualna protjerivanja demona ili vraga. U švicarskim crkvama izvodi se oko 1.300 egzorcizama godišnje. Evangelički savjetodavni centar “Relinfo” čak navodi da se broj egzorcizama utrostručio između 2012. i 2017.

Chur je El-Dorado za egzorcizme u njemačkom govornom području. Grad je postao mjesto hodočašća za ljude koji traže egzorcizme, kazao je Georg Schmid iz “Relinfa”.

Katolički teolog Markus Arnold zabrinut je zbog brzog porasta broja egzorcizama. Već 2017. kritikovao je biskupiju Chur da će prenijeti način gledanja na ljude kao “vrlo nesposobne i previše usmjerene crkvenoj hijerarhiji”.

Međutim, biskupija je odbacila ove navode. – Egzorcizam je, zapravo, posao svih biskupa, u osnovi.

Oni i trebaju imati kontakt s ljudima koji imaju takve probleme, rekao je ranije egzorcist Christoph Casetti, koji je umro 9. veljače 2020.

(Fena)

 


2 komentara

  • Hvaljen „ISUS KRIST“,ako ne odgovara U sve vjekove Hvaljeno Sveto Ime „KRISTOVO“nije upoznao svjetlo koje tama ne obuzima ,prema tomu naš brat ili sestra već su u tami ,boriti je se za svaku dušu to je moguće jedino uz Sveto ime ISUSOVO

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.