Švicarska pobijedila s najmanje bodova publike u povijesti

Švicarska je pobijedila na Eurosongu odlukom stručnih žirija iz 37 zemalja koje su ove godine sudjelovale na Eurosongu.

Gledatelje je pobjeda Švicarske, koja je pred početak finala imala 15% šanse na kladionicama za pobjedu u trenutku kada je Hrvatska imala 50%, potpuno iznenadila. Nije bez razloga, budući da su podaci o ovogodišnjoj švicarskoj pobjedi vrlo neobični i vrlo lako mogu skrenuti u teorije zavjere ili politike.

Švicarska je do pobjede na Eurosongu došla s četvrtog mjesta po bodovima publike. Nikad u povijesti Eurosonga izvođač s manje bodova publike nije uzeo eurovizijski trofej. 22 zemlje od 37 zemalja čiji su žiriji bodovali izvođače, po 12 bodova su dali Švicarskoj, piše Index.hr.

Švicarska je u finale došla s tek četvrtog mjesta u polufinalu.

Dosadašnji rekord u broju bodova žirija držalo je Ujedinjeno Kraljevstvo koje je 2022. godine dobilo 283 boda od stručnih žirija. Ukrajina je, recimo, na početku rata kada je od publike dobila rekordan broj bodova, od stručnih žirija dobila 192 boda. Švicarska je u subotu dobila 365 bodova žirija.

Nadalje, nikada se do sada nije dogodilo da 22 od 37 stručnih žirija istom izvođaču daju po 12 bodova.

U recentnoj povijesti Eurosonga nije se dogodilo ni da kladionice u ovolikoj mjeri promaše pobjednika Eurosonga. Loreen je prošle godine uvjerljivo pobijedila nakon što je u finale Eurosonga ušla s istim postotkom šanse za pobjedu na Eurosongu koje je ove godine imao Baby Lasagna.

Šanse koje se penju iznad 50% rijetko su se događale. I Ukrajina je 2022. godine imala više od 50% šansi pred početak finala i uvjerljivo pobijedila.

Švicarska pobijedila na Eurosongu, Baby Lasagna drugi

(www.jabuka.tv | Foto: EBU)

6 komentara

  • Sve dok se Crkva jasno i glasno ne izjasni o mnogim stvarima u društvu, Todore biti će još i gore. Ili su je poklopili, ili je pokazala svoje pravo lice, trećeg nema

  • Daj pošaljite više jednog pedera ilintransrodnu osobu iz Hrvatske da konačno pobjedi taj evrosong. Nije da ih nema u Hrvatskoj , pola platforme možemo su dokazaninili pod sumnjom da su takvi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.