Ljubuški sve poželjnije mjesto za život

U Ljubuški se sve više doseljavaju mlade obitelji iz drugih hercegovačkih općina i gradova, a i drugih država, a razlog su brojne demografske mjere koje ovaj grad nudi posljednih godina.

Cilj lokalnih vlasti je da mladi koji žive u Ljubuškom ostanu ovdje i da im se olakša život, ali i da se privuku nove mlade obitelji u ovaj grad, i u tome uspijevaju, navodi BHRT.

Ljubuški posljednih godina nudi brojne demografske mjere kako bi zadržao mlade ljude da ostanu ovdje. Između ostalog, nudi potporu za rodilje, dječji doplatak, subvencije vrtića, besplatan prijevoz za učenike i potporu studentima.

Zahvaljujući demografskim mjerama, Ljubuški je prošle godine prvi put nakon dugo godina konačno zabilježio pozitivan prirodni prirast, kaže gradonačelnik Vedran Markotić.

Navodi kako je cijela Zapadnohercegovačka županija usmjerena ka demografskoj politici, i da bi takav primjer trebale slijediti i druge sredine, jer je to jedini način da mladi ostanu u našoj zemlji.

ŽZH nastavlja biti svijetli primjer u pozitivnom prirodnom prirastu

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Sve pozeljnije mjesto za zivot a tek prosle godine zabiljezio pozitivan prirast u najuspjesnijoj zupaniji ciji gradovi godinama ostvaruju najbolje demografske rezultate?! Najjaci su na PRu ocito, i manipuliranjem statistikom.Gdje rade ti sto doseljavaju, gospodarski je najgori grad u zupaniji?
  Prodjite vikendom i svaku vecer kroz Ljubuski. Prazan grad koji spasavaju Kravice. Volim i Ljubuski i citavu Hercegovinu ali ovo nema veze sa zivotom

  • Upravo to i ja tvrdim od ranije. Ljubuški ima najjači trenutno medijski PR po toj promociji i priči, ali u stvarnosti je druga priča. Daj Bože da jest, ili bude, ovako kako to stoji u ovom opisu, ali još je daleko Ljubuški od toga, ajmo samo usporedbu gospodarstva broja gosp.poduzeća po broju stanovnika – sve će nam biti jasno. A onda i prirodni prirast koji je negativan u Ljubuškom za razliku od Posušja i Širokog, tako da treba još pure pojesti Ljubuški. Nije sve u PR promociji slapova Kravice i Ljubuške kule, ali očito da masa tih uhljebljenih po tim općinskim firmama vezanim za Ljubuški dobro si je umislila da čitav Ljubuški živi kao oni i da je svima u Ljubuškom kao njima, ali odite recimo na ljubuški info evo ako mi sad ne budu cenzirali ovo jer je to jedini portal koji ništa ne cenzurira i nije predvođen vodećom partijom pa će te i vidjeti malo drugu stranu Ljubuškog , pogotovo u komentarima di se ne štedi nitko imenom i prezimenom. Malo pročešljajte ljub info i sve će vam biti jasno.

 • Mislim da se trenutačno u Ljubuškom ulaže preko 100 miliona km
  Zgrade,kuće,tvornice,gospodarski pogoni ,restorani prodajni centar infrastruktura,itd.
  Pozdrav

 • Kako je pozitivan prirast kada je velika negativa,Markotiću daj malo istine Ljubuški, Grude u minusu,Široki, i Posušje u plusu ,hvalite me usta moja

 • Gospodarski sve tri općine u županiji mnogo bolje stoje. Ljubuški se ušminkava i pokušava popeglati imidž ovakvim člancima i nekakvim događajima. Bez dobrog gospodarstva sve je džaba.

 • Ljubuški ide naprid razvija se
  Grade se nove zgrade tri su završene,šest ih se gradi trenutno a još tri najavljene.
  Gradi se i dosta kuća preko 50 .
  Vile sa bazenima di se nebi i Zagreb postidio
  Gradi se 50 hektara solarnih panela
  Tvornica Pivac i feal
  Obučni cenrat Mupa županije.
  Jedan prodajni centar.jedna benziska.jedna poslovna zgrada.
  Zapadni krak kanalizacije.ulaganja u poljuprivredu.
  Dva nova restorana
  Ljeti ih ima preko 30,
  Gradiče se medicinski centar poliklinika,radi se infrastruktura u centru i Kravicii,obnavlja kula itd
  Pozdrav

  • Župa Humac nije čitav Ljubuški. Sela dalje od grada su prazna. Kao i pola stanova u tim silnim zgradama što ovaj gore iz općine nabraja.

 • Slažem se sa prethodnim komentarima koji se pozivaju na PR.
  Da padneš na ulici, najfrekventnijoj za pet minuta neće niko naići.
  Zajebali su sve. Ispraznili sela, prodaju stanove Dalmatincima.
  Prođite uveče pa vididite koliko stanova svijetli. Ni trećina.
  Napravili širokobriježani jednu tvornicu i jednu PIVAC.
  A di su radnici? Otišli u Njemačku i Irsku.
  kasno je Marko u Ljubuški stiga.

 • Eto Ljubuski nema neke tvornica pa opet ovolike mjere daje, izgleda vise znaci Kravica nego svi feali..a voda dovijeka tece

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.