Svi studenti Sveučilišta u Mostaru učit će o holokaustu

Senat Sveučilišta u Mostaru donio je odluku o pokretanju kolegija za sve studente Sveučilišta na kojem će se učiti o holokaustu.

Kolegij će se kreirati na temelju preporuka IHRA za nastavu i učenje o holokaustu.

Cilj kolegija bit će razvijanje znanja o holokaustu, osiguravajući točnost u razumijevanju i znanju pojedinca te podižući svijest o mogućim posljedicama antisemitizma, kreiranje angažiranih nastavnih okruženja za učenje o holokaustu, promicanje kritičkog i refleksivnog razmišljanja o holokaustu, uključujući sposobnost odbijanja negiranja i iskrivljavanja holokausta te doprinos u obrazovanju o ljudskim pravima i sprečavanju genocida, istaknuli su iz mostarskog Sveučilišta.

(www.jabuka.tv)

28 komentara

 • Učite ih u Njemačkoj, ne treba nam to ovdje. Preimenovanje ulica, LGBT propaganda i dugine boje, plakati po gradu …

 • Dakako, o holokaustu nad hrvatskim vojnicima, civilima, muškarcima , ženama i djeci treba napraviti i sagradit zid šutnje veči od BERLINSKOG ZIDA..i naravno, o genocidu nad Armencima treba pričat što manje jer ni oni kao ni mi ne drmamo ni lokalnim pustopoljinama a kamoli globaliziranom svitu da držimo mjeru.Dobro napisa pisac židovskog podrijetal Noam Chomski prije tridesetak godina o industriji izvlačenja novca od mnogih i zbog toga bijaše osuđen i napadan od vlastitih sunarodnjaka jer istina nikad ne ostaje bez odjeka..

 • Sto ne bi hrvatski jezik za sve studente, nepismeni ljudi izlaze, hrvatsku povijest, informatiku pa da znaju upaliti racunalo…

 • Ne mogu da vjerujem da ste toliko skinuli gaće. Kamo sreće da se nije desio, ali zar kroz povijest nije bilo sličnih zločina i istrjebljenja pojedinih naroda. Ovo ne vodi ničemu dobrom. Jebe mi se za nečim što se desilo prije stotine godina i za stalnim namatanjem nečije krivice, krivice koja se na kraju svodi na kolektivnu. Ma, fuj

 • Zidovska kazarijanska mafija je nagora na svijetu, icito nisu iste sve zrtve…sjasite vise s tim zidovima…i u danasnje vrijeme pandemije su upravo zidovi bili najveci tiranini svuda u svijetu

  • Naš dragi draganče je iznjedrio Kabirija i sve što se događa dragi Ultrasi uskoro u vašem gradu “parada ponosa pederč ne na djelu a vi na čelu,a mi zadračiti kobilovaču i žovnicu a Brotnjo ide gdje pripada West Hercegovina

 • Dosta vise toga,da nam zidovi povjest pisu kad ce ucit o Blajburgu kriznom putu ,Golom Otoku i ostalim titinim partizanskim zlocinima .

  • Tako je,ali sve je interes,a danas se kaže da je epidemija ljubavi sa interesom,sve za novac jadni narode,brzo će nas ubjeđivat da Bog ne postoji da je izmišljen..

 • Blago ti je nama,pojavi se ovdje pod krajnje sumnjivim okolnostima i sumnjivim radnjama ovaj iščašeni židov derpe i kroji nam kapu po svim aršinima,evo počeo nam sastavljati i školski program!
  Ja sam ZA da ga stavimo i za Biskupa,svakako od ovoga nema niš koristi čim šuti ko zaliven na sav ovaj sotonizam i perverziju koju nam posadi ovaj bolesnik sa tupeom u Hercegovini.Dragan će dati i guze za svoju guzu!!
  Eee moji bojovnici i suborci u kakve se pič.će i beskičmenjake pretvorište a većina ima djecu u tinejdžerskoj dobi,zar ste lili krv da vam,,uzmu ”
  djecu ovi bolesnici,braniteljske udruge,brabonjak od ovce kad vidiš tko ih vodi a sami smo to dozvolili!!!

 • Tako je,ali sve je interes,a danas se kaže da je epidemija ljubavi sa interesom,sve za novac jadni narode,brzo će nas ubjeđivat da Bog ne postoji da je izmišljen..

 • Zašto ne učimo o stradanju palestinaca u zadnjih 40 godina?
  Odkuda ovo odjedanput??
  Spale vam gaće izgleda do kraja…..ali za sitne novce reklo bi se.

 • Zar nama, hrvatskom narodu ne bi biko bolj te novce i resurse utrošiti na rasvjetljavanje i raskrinkavanje partizansko komunističkih zločina od ’41 do danas.

 • Tako su nas učili da su partizani bili oslobodioci I heroji.
  Kad dodje do promjena I saznašmo da su to bili najveći zločinci i ološ što je ikad kročila ovim podnebljem

 • Antisemitizam je jedan od najvećih uzroka prokletstva nad osobama obiteljima i narodima i zemljama.Bog je po Starom zavjetu proglasio izabranim narodom. Bog ne gazi svoju riječ. To i dalje pravomoćno. Drugi dio istine govori da je Bog poslao Isusa svoga Sina, samog sebe tj Boga da svi oni koji povjeruju u njega spasiti. Opet je Bog izabrao narod za Izabrani, to je kršćanski narod. Ali i dalje Bog govori i po Starom Pismu. Ne pljujte po Izraelu i izraelska navlacite na sebe prokletstvo i raskidate vezu s Bogom.Molite za Izrael i izraelce. Vi kršćani, za Izrael se kaže da je peto evanđelje. Isus je bio izraelac, i kršćani su.Biblija je snažna vječna riječ.

 • Naš dragi draganče je iznjedrio Kabirija i sve što se događa dragi Ultrasi uskoro u vašem gradu “parada ponosa pederč ne na djelu a vi na čelu,a mi zadračiti kobilovaču i žovnicu a Brotnjo ide gdje pripada West Hercegovina

 • Ma nece predavati o domovinskom ratu jer tko ce od njih pricati o njemu kada nitko nije bio u ratu.Ni rektor ni dekani niti profesori kao ni oni koji su ih instalirali na ta mjesta .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.