Sveučilište u Mostaru u suradnji s varaždinskim

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Sjever u Varaždinu prof. dr. sc. Marin Milković potpisali su Sporazum o međusveučilišnoj suradnji.

Ovim sporazumom dogovorena je daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkoga interesa za unaprjeđenje znanstvenoga istraživanja i nastavnoga procesa.

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako se raduje budućoj suradnji i naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednako visokoga standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković naglasio je da je Sveučilište u Mostaru veliko sveučilište te da će uvijek biti na raspolaganju. Istaknuo je da je internacionalizacija ključna jer stvara prepoznatljivost sveučilišta na europskoj i svjetskoj razini.

Uz rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. Milkovića na sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnoga centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić, a uz rektora dr. Tomića nazočili su prorektori i dekani SUM-a.

Potpisnici Ugovora će promovirati akademsku suradnju kroz razmjenu akademskih djelatnika, kroz gostujuće akademske djelatnike te gostujuće istraživače.

Suradnja će se razvijati kroz razmjene studenata, svih publikacija objavljenih od strane oba Sveučilišta. Sporazumom je dogovorena suradnja knjižnica i razmjena knjiga, provođenje zajedničkih istraživačkih projekata i uzajamna razmjena informacija o rezultatima istraživanja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.