Sveučilište u Mostaru organizira online radionice za maturante

Karijerno savjetovalište i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM) organiziraju dvije online radionice namijenjene maturantima.

Prva radionica “Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku?” održat će se u srijedu, 20. svibnja, s početkom u 16 sati, dok će druga radionica “Psihološka priprema za studij” biti upriličena u četvrtak, 21. svibnja, u 16 sati, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.

Radionice će voditi doc. dr. sc. Ivona Čarapina-Zovko, voditeljica Karijernog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru, a održat će se putem Google Meet aplikacije.

Tijekom radionice “Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku?” maturantima će se pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja/studija (interesi, sposobnosti, vrijednosti). Proći će se kroz faze planiranja karijere s osvrtom na izbor studija, kroz poteškoće koje imaju u odabiru studija te će im se ukazati na različite aspekte podrške.

Cilj radionice “Psihološka priprema za studij” je pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij. Tijekom radionice pojasnit će se važnost prepoznavanja i smanjivanja akademskog pritiska te samostalnog upravljanja životom, a ukazat će se i na važnost socijalnih, emocionalnih i akademskih vještina i resursa potrebnih za uspješan prijelaz na studij, priopćili su iz SUM-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.