Švedska pomaže Širokom Brijegu

U prostorijama Federalnoga ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPViŠ)
u Sarajevu održan je sastanak gradonačelnika Širokoga Brijega Mire Kraljevića i šefa Odsjeka za obnovu i razvitak Bore Đole s predstavnicima Švedske razvojne agencije (SIDA), PMU – jedinice za implementaciju projekta WATSAN FMPViŠ, Agencije za vodno područje jadranskoga mora i Europske investicijske banke (EIB).

Tema sastanka bila je iznalaženje nedostajućih sredstava za financiranje izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Direktorica SIDA-e za BiH, Marie Bergström, obećala je pomoć pri iznalaženju nedostajućih sredstava nakon dostave aplikacije od strane Grada Širokoga Brijega.

„Zadovoljni smo ishodom razgovora i spremnosti ponajprije direktorice SIDA-e Bergström, ali i predstavnika Federalnoga ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, EIB-a i Agencije za vodno područje jadranskoga mora za pomoć pri realizaciji izgradnje pročistača. Realno je da do kraja godine počnemo s realizacijom ovoga projekta, za koji su dijelom već osigurana kreditna sredstva“, rekao je gradonačelnik Kraljević nakon sastanka. Projektantska cijena uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je 2.138.000 eura.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.