Svečano započeo program obilježavanja dana Općine Posušje – Jabuka.tv

Svečano započeo program obilježavanja dana Općine Posušje

Program svečanog obilježavanja Dana općine Posušje, započeo je molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja ispred spomen obilježja za poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijence su položili načelnik općine Posušje, Branko Bago i predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar, te visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik vijeća Ivan Lončar, koji je nakon pozdrava nazočnim, sve uzvanike kratko upoznao s radom Općinskog vijeća u proteklih godinu dana. Posebno se zahvalio vijećnicima i djelatnicima općinskih službi na suradnji, a svim žiteljima općine poželio sretan Dan općine.

Potom je uslijedilo prikazivanje sažetog videa koji je detaljno pokazao sve infrastrukturne, gospodarske, turističke i druge projekte koji su se vodili ili su planirani na općinskom području.

U videu je također prikazano kako je Općina Posušje dobila pozitivne ocjene ureda za reviziju na zakonito i pozitivno poslovanje, ali i strateški pristup sanaciji otpadnih vodate problematika neadekvatnog graničnog prijelaza Osoje.

Načelnik Branko Bago, kazao je kako uspijeva izdržati pozitivan duh i korak s ostalim jedinicama lokalne samouprave u okruženju.

Bago se u svom govoru osvrnuo na najosnovnije potrebe stanovnika za gospodarstvo, kulturu i sport.

Unatoč raznim pritiscima, rješavanja svih problema ponekad zna biti zahtjevno te iscrpljujuće, ali se ne izbjegavaju raditi promjene unutar javne uprave, kroz kontinuirane sistematizacije te preslagivanje radnih mjesta, tražimo najbolja i najučinkovitija rješenja za sve izazove, istaknuo je načelnik Posušja.

Bago je napomenuo kako je nastavljen zacrtani smjer davanje prilike, mlađim, svježim, motiviranijim i školovanijim kadrovima, kako u općini, tako i u javnim poduzećima i ustanovama na općinskoj razini. Bolji sustav stimuliranja učinkovitijeg rada, bez povećanja uposlenih u javnoj upravi, provodi se procesom fluktuacije djelatnika, po najvećim standardima i mogućnostima.

Bago je na kraju čestitao nadolazeći dan Općine i blagdan Velike Gospe te pohvalio sve općinske vijećnike za poticanje dijaloga unutar općine pri rješavanju najvećih problema.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović također je došao u Posušje kako bi dao podršku ovoj općini.

Onoliko koliko ste vi to kvalitetno umreženi unutar sebe, koliko ste kvalitetno umreženi unutar općine, to ste vi naglasili kad je u pitanju zajedništvo u radu općinskog vijeća, toliko će se vaš glas čuti i na višim razinama vlasti, toliko će te se umrežiti i van granice, naglasio je Čović.

Pohvalio je vlast općine Posušje koja po njemu unatoč manjku financijskih sredstava, pokušava nešto napraviti sama za svoje građane, i u tome pokazuju veliku vještinu.

U ime politike koju predstavljamo i mnoštvo projekata koje predstavljamo bitno je da ima jednu uravnoteženu dimenziju razvoja, ja sam duboko uvjeren da ono što danas predstavlja najveći problem Posušja već za godinu dana neće biti problem, a da vi nikada nećete opet doći u situaciju kada je u pitanju bila fiskalna problematika u ovoj općini, optimističan je Čović kao i inače.

Osvrnuo se i na Opće izbore koje slijede u BiH, te na trenutnu neravnopravnost hrvatskog naroda, poručivši da će Hrvati u BiH imati svoje legitimne predstavnike u vlasti bez obzira na njihovu brojnost, i da će biti politički narod.

Smatra također kako treba osmisliti najbolje načine i rješenja kako bi hrvatski narod ostao na ovim prostorima.

Najmalobrojniji smo narod u BiH ali nema razloga da se u sljedećem izbornom ciklusu ne pokušamo izboriti za našu ravnopravnost. Mi zajedno pokušamo osmisliti život u BiH. Izborimo se za to do kraja, zaključio je Čović, ističe se u priopćenju.

Na svečanoj sjednici nazočnima su se obratili i načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj te veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Već tradicionalno, na svečanim sjednicama Općinskog vijeća dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama za doprinos posuškom kraju.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.