Svečano proslavljena dva desetljeća Radiopostaje “Mir” Međugorje

Molitvom krunice, koju su predmolili djelatnici radija, te svetom misom, koju je predslavio fra Iko Skoko, uz pjevanje zbora iz Albanije počela je proslava 20 godina djelovanja Radiopostaje “Mir” Međugorje.

“Svome Sinu nas povedi”

Tom prigodom prisjetilo se pokojnih djelatnika, suradnika i podupiratelja. Svečanost se odvijala pod motom “Svome Sinu nas povedi”, a održana je u prepunoj dvorani “Ivan Pavao II.”.

Sve je počelo prigodnim programom koji su upriličili djelatnici radija i gosti, a svečanim koncertom večer su uveličali članovi zbora Izvor iz Zagreba, prenosi Večernji list BiH.

Najprije je o ovom jubileju govorio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko istaknuvši kako Radiopostaja “Mir” Međugorje pruža istinsku poruku te posebice velike usluge bolesnima i nadu osamljenima.

Potom se nazočnima obratio i međugorski župnik, dugogodišnji suradnik ovog radija fra Marinko Šakota koji je istaknuo kako mu je radost doći na Radiopostaju “Mir” Međugorje.

Himnu Radiopostaje “Svome Sinu nas povedi” prvi put izveo je fra Marin Karačić s Humca koji ju je napisao i otpjevao. Ovom prigodom fra Marin je dobio i nagradu za najslušaniju pjesmu prošle godine na ovom radiju “Tvoja me ljubav čini velikim”.

O radu postaje govorili su i fra Mario Knezović, ravnateljica Informativnog centra “Mir” Međugorje Marija Jerkić i dr.

Prijenos iz crkve sv. Jakova

Radiopostaja “Mir” Međugorje s radom je počela 25. studenoga 1997. u podrumu male kuće, a tadašnja frekvencija 106,3, koja je pokrivala područje Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program.

Danas Radiopostaja preko vlastitih odašiljača i satelita emitira vlastiti 24-satni program s mnoštvom vjerskih, kulturnih, informativnih i emisija zabavnog karaktera te ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu.

Okosnica programa u početku je bio, te ostao do danas, izravni prijenos molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.