Svečano proslavljen patron župe Prozor

Procesijom i svečanim euharistijskim slavljem na Trgu dr. Josipa Stadlera proslavljen je patron župe Presvetoga Srca Isusova Prozor.

Vanjska proslava patrona župe Presvetoga Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata upriličena je u nedjelju u Prozoru.

Nakon procesijskoga dolaska na prostor vanjskoga oltara, središnje svečano euharistijsko slavlje u 11 sati na Trgu dr. Josipa Stadlera uz koncelebraciju 7 svećenika predslavio je vlč. Marinko Antolović, visoki dužnosnik vatikanskoga veleposlanstva u Bjelorusiji i nekadašnji prozorski kapelan.

U prigodnoj propovijedi vlč. Antolović, između ostaloga izrekao je promišljanja o Božjoj brizi za ljude, zajedništvu, promicanju ljubavi. U završnom dijelu propovijedi uputio je riječi poticaja, zaželjevši da se u župi Prozor i ramskome kraju ne ugasi život, da ljudi budu jedni drugima blagoslov te da vjernici budu svima oko sebe svjedoci Božje ljubavi, piše Rama-prozor.info.

Riječi dobrodošlice, zahvale i čestitki okupljenim župljanima i hodočasnicima izrekao je župnik župe Prozor, vlč. Marko Tomić.

Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem uveličali su članovi prozorskoga mješovitog župnoga zbora.

Prije završnoga blagoslova i otpusta, s ovogodišnjom pobjedničkom pjesmom festivala duhovne glazbe “Djeca pjevaju Isusu“, nastupila je Ružica Zadrić.

Nakon blagoslova i otpusta, uslijedilo je druženje na platou ispred crkve.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.