Svečano otvoreno jubilarno 40. izdanje Petrovdanskoga malonogometnoga turnira

Jubilarno 40. izdanje Petrovdanskoga malonogometnoga turnira u Kočerinu u Širokom Brijegu otvoreno je u utorak.

Jedan od najstarijih i najjačih turnira u regiji započeo je susretom Cvjećarne Mara i Frame Kočerin, a u 20.30 sati turnir je i svečano otvoren.

Malonogometni turnir prigodnim riječima otvorio je župnik župe Kočerin fra Mario Knezović, koji se pomolio s nazočnima te je sazvao blagoslov na sudionike i poručio da ovo bude festival sporta i prijateljstva te da stariji budu uzor mladima.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, koji je ujedno i pokrovitelj ovoga malonogometnoga turnira. Širokobriješki gradonačelnik čestitao je organizatorima te zaželio da turnir protekne u najboljem redu.

Čast mi je i zadovoljstvo biti pokroviteljem ovakvih manifestacija, koje potvrđuju da je Široki Brijeg grad sporta i grad nogometa, rekao je Miro Kraljević.

Tijekom večeri otvaranja turnira odigrane su četiri utakmice jubilarnoga 40. Petrovdanskoga malonogometnoga turnira.

Na ovom turniru nastupit će 40 ekipa, a nagradni fond turnira iznosi 10.000 KM. Pobjedniku će, uz pokal, pripasti i novčani iznos od 6.000 KM, drugoplasiranoj momčadi 2.500 KM, trećeplasiranoj 1.000 KM, dok će četvrtoplasiranoj momčadi pripasti 500 KM.

U sklopu 40. Petrovdanskoga malonogometnoga turnira održat će se i 2. Malonogometni turnir za djecu (rođeni 2004., 2005., 2006. i mlađi).

Ovu manifestaciju u sklopu “Dana Kočerina 2018.” organiziraju Mjesna zajednica Kočerin i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Kočerin”, a izvodi se kao dio cjelogodišnjega programa “Briješka zvona”.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Doooooosadnooooo!!! Stoput viđeno i slušano!! Grad, razvitak, boljitak, voda…blablabla, a dice u školi sve manje i manje….odoše ljudi, radite nešto!!!!

    6
    1
  • Rugaju vam se širokobriježani, haha a Petrovdan je najpoznatiji u vasoj opcini, ja neznam za neku drugu festu u Širokom osim Uskrsnog Sila i Petrovdanskog turnira, i lipo je sto ga jos odrzavate, jer ovi sve unistise sto valja u nasoj kulturi… Samo nezmam sta ta pratrina radi tu, nema tu veliki para

  • Valja što je miro kraljević doša štogod pojist… Ta nije doša kad se kopala voda po kočerinskim selima. Doce on opet prid izbore… Al dobro je što kočernjani još to drže. Nema više taki sela ko je Kočerin da drži do tradicije, silo na uskrsni ponediljak i petrovdan… Miciću samo nastavi. Malo se manje druži sa lažovima iz politike jer i ti ispadaš ki oni…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.