Svečano otvoren Kulturno-informacijski centar Prve OŠ Široki Brijeg

Kulturno-informacijski centar ”Carstvo štiva” Prve osnovne škole Široki Brijeg svečano je otvoren u četvrtak ujutro.

Skučena školska knjižnica od 20 m² sada je preselila u veliki prostor u prizemlju koji je prilagođen učenicima s teškoćama u razvoju čija učionica se nalazi odmah do nove knjižnice.

U sklopu svečanog otvaranja KIC-a ”Carstvo štiva”, upriličena je izložba likovnih radova učenice 9.c Ive Marije Pavković.

Okupljenima su se obratili školski knjižničar Miro Naletilić te nastavnik Tomislav Ćavar koji je nazočne detaljnije upoznao o likovnih radovima učenice. Potom se obratio i ravnatelj Prve OŠ Miroslav Hrkać koji je Kulturno-informacijski centar i izložbu proglasio otvorenima.

Ovo jutro dokazuje da su čuda u životu moguća. To se dogodilo sa slikovnicom ”Mala Iva u carstvu štiva” koja je pokrenula lavinu empatije cijele naše zajednice prema školi i školstvu općenito. Tako smo knjižnicu s kata iz skučenog prostora od 20 kvadrata premjestili u prizemlje i dobili školsku knjižnicu prilagođenu učenicima s teškoćama u razvoju.

Lavina se nastavila tako da su mnogi dobri ljudi donirali mnoštvo svojih naslova tako da unutar knjižnice imamo poseban odjel striparnice, odjel zavijačne književnosti te duhovne književnosti. U dugoročnijem planu imam radijski i televizijski studio, izjavio je za portal Jabuka.tv školski knjižničar Prve OŠ Miro Naletilić pozvavši sve stanovnike Grada Širokoga Brijega da slobodno posjete i koriste knjige iz ovog Kulturno-informacijskog centra.

Financiranje projekta započeo je Centar izvrnosti Split što je bila nagrada za ”Naški kviz” širokobriješke škole na temu ”Čuvar baštine”.

Potom se škola prijavila na javni poziv Grada Širokoga Brijega za financiranje kulturnih projekata, ali Grad se i dodatno financijski uključio i pomogao u opremanju ovog izvrsnog i korisnog prostora.

Također, škola je prodajom slikovnice ”Mala Iva u carstvu štiva” po simboličnoj cijeni od 5 KM uspjeli prikupiti 5.500 KM za financiranje KIC-a.

KIC je dan prije svečanog otvaranja dobio vrijednu donaciju knjiga s Filozofskog fakulteta u Mostaru te Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg čime je fond knjižnice utrostručen te sada broji nekoliko tisuća knjiga.

Vrijedna donacija Matice hrvatske knjižnici najveće širokobriješke škole

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.