Sve više djece: Čapljina dobiva novi vrtić – Jabuka.tv

Sve više djece: Čapljina dobiva novi vrtić

I dok se velik broj lokalnih zajednica u BiH bori s nedostatkom djece prouzročenim negativnim prirodnim prirastom i velikim brojem odlazaka mladih obitelji, Čapljina radi na projektu izgradnje novog dječjeg vrtića.

Kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u ovom su gradu popunjeni te se zbog dugih listi čekanja pojavila potreba za izgradnjom novog. Prema riječima gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića, novi dječji vrtić trebao bi biti izgrađen u Pelinama u sklopu naselja Ada-Bad. Riječ je o novom naselju koje se nalazi u području uz desnu obalu rijeke Neretve, nizvodno od Mosta dr. Franje Tuđmana, neposredno iza nasipa.

Hvala Bogu, svi su kapaciteti našeg dječjeg vrtića popunjeni. A ne radi se o malim kapacitetima. Čeka se na red jako dugo, a to je znak da postoji potreba za dodatnim kapacitetima, odnosno izgradnjom novog dječjeg vrtića, govori gradonačelnik Vidić za Večernji list.

Ističe kako je za njega ovo jako dobar pokazatelj.

Nedostatak mjesta u dječjem vrtiću govori nam da naš grad živi. Da Čapljina raste, kaže čapljinski gradonačelnik, koji je ranije u više navrata isticao kako mu je rekonstrukcija postojećeg dječjeg vrtića jedan od najdražih projekata.

Stočar Milenko Šiljeg ima jasnu poruku: Uzgoj ovaca je dobra terapija, briga oko njih me relaksira

Izgradnja novog bit će mu posebna čast.

Ovaj idući projekt još mi je draži, naglašava Vidić. Ipak, objašnjava kako je izgradnja novog dječjeg vrtića u Pelinama poprilično velika investicija zbog čega zahtijeva malo dulje pripreme.

Kroz izmjene i dopune urbanističkog plana naselja Ada-Bad jasno smo definirali poziciju budućeg dječjeg vrtića, navodi gradonačelnik Vidić. Objašnjava kako je sljedeći korak ka realizaciji ovog projekta, koji će osigurati bezbrižnu igru i učenje brojnim mališanima, a roditeljima olakšati svakodnevicu, izrada projektne dokumentacije.

Usporedno s tim treba pripremati novac za realizaciju jedne tako značajne investicije, zaključio je Vidić. Inače, prije nešto više od dvije godine Čapljina je dobila jedan od najmodernijih i najopremljenijih vrtića u regiji.

Pametne ploče, najmodernija igrala, svi najviši standardni učenja, kuhinja prema visokim standardima, dizala, vlastita kotlovnica sa sustavom za grijanje, nova oprema i namještaj…, samo su dio onoga što je urađeno u sklopu rekonstrukcije objekta izgrađenog još osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Zgrada tadašnjega Dječjeg vrtića Čapljina proglašena je najljepšim objektom u regiji, a obnovom i rekonstrukcijom zgradi su se vratili ti epiteti. U vrtić je uloženo 1,4 milijuna KM, većinom sredstava iz proračuna Čapljine, a početkom njegova rada otvoreno je i 17 novih radnih mjesta.

Čapljina ima most stariji od Starog mosta u Mostaru

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.