Sve što trebate znati prije odlaska u solarij

Niste nikada bili u solariju ili ste, naprotiv, redoviti posjetitelj solarija? No, mislite li da znate sve o sunčanju pod lampama?

Oko teme odlaska u solarij već dugo se lome koplja i puno je razloga protiv. Neki će se pozivati na istraživanja o tome kako to uništava kožu te može dovesti do karcinoma, a drugi će tvrditi kako je dokazano da umjereno korištenje može ublažiti simptome nekih bolesti te kako je to idealna priprema kože za visoke temperature i izlaganje suncu. Gotovo svaki liječnik će vam savjetovati da ne prakticirate ovakvu metodu umjetnog tamnjenja, no mogućnost slobode izbora daje za pravo da svatko odluči hoće li čekati ljeto i odlazak na more da bi dobio preplanuli ten ili će to učiniti već u proljetnim mjesecima.

No, kako se s tretmanima u solariju nije za igrati te je oprez potreban, tim više što su u njima zaposlene često nedovoljno educirane osobe. Prije odlaska dobro je biti informiran o svim detaljima, piše Sretna.hr.

– Nemojte ići u solarij ako ste bolesni tj. uzimate antibiotike ili kortikosteroide ili imate menstruaciju.

– Prvi tretmani ne bi trebali biti duži od četiri do pet minuta, naročito ako imate osjetljivu i vrlo svijetlu kožu. Postupno povećavajte vrijeme trajanja tretmana.

– Ne nanosite parfeme prije tretmana jer bi to moglo ostaviti mrlje na koži te skinite sa sebe sav zlatni i srebrni nakit.

– Prije odlaska u solarij napravite piling cijeloga tijela, tako ćete ukloniti sve mrtve stanice na tijelu i bolje ćete tamniti. Nakon povratka iz solarija nemojte se odmah tuširati, pričekajte da prođe barem dva sata. Nakon tuširanja namažite se losionom ili mlijekom za tijelo jer solarij isušuje kožu.

– Potrebno je biti umjeren u tempu odlazaka u solarij. Bilo bi dobro da između dva tretmana prođe najmanje dva dana. Kasnije, kada dobijete željenu boju, dobro je otići jednom u tjedan dana na šest do osam minuta.

– Pijte dovoljno tekućine nakon tretmana, kako biste izbjegli dehidraciju.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.