Sve što trebate znati o efikasnoj dijeti s bananom

Jutarnja banana dijeta je kreacija Sumiko i Hitoshija Watanabea, koji imaju pozadinu u farmaceutskom i medicinskom obrazovanju. Do dijete su došli sasvim slučajno, a nakon što su je objavili, postala je pravi hit.

Osnovna postavka banana dijete je da se za doručak jedu sirove banane uz čašu do dvije mlake vode. Treba se pojesti negdje između jedne i četiri banane svako jutro. Ostali obroci u danu trebaju biti zdravi, lagani i regulirani, ali ne postoje posebna pravila što i koliko se treba jesti. Originalna banana dijeta se treba provoditi 7 ili 12 dana.

Dijeta s bananama i vodom zahtijeva da je jedino piće koje konzumirate upravo mlaka voda. Tu i tamo se može popiti čaj ili kava, ali to se kod ove dijete ne preporučuje.

Teorija koja stoji iza banana dijete su upravo sastojci koje nalazimo u bananama. Banane su inače poznate po tome što pozitivno djeluju na reguliranje probave jer sadrže nerazgradiva vlakna i netopivi škrob. To djeluje na pojačani rad crijeva te stimulira probavu, piše Krenizdravo.hr.

Osim toga, autori banana dijete smatraju da škrob iz banana djeluje na smanjenje osjećaja gladi što vas zaustavlja od prejedanja. Banane sadrže puno minerala i vitamina, te preteču hormona serotonina te stoga djeluju pozitivno na psihu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.