Sve što trebate znati ako kilograme želite skinuti hodanjem

Hodanje je aktivnost koja je svima dostupna, a godi kardiovaskularnom zdravlju, osnažuje kosti i jača mentalno zdravlje.

Ipak, da biste hodanjem smršavjeli, svaki dan morate hodati barem 30 do 40 minuta. Dobro je i dodati intervale žustrijeg hoda te potaknuti sagorijevanje kalorija. Koliko ćete brzo vidjeti rezultate, ovisi o intenzitetu i vašoj težini.

Postepeno pojačavajte tempo. Krenite s 30-minutnim šetnjama, a svaka dva tjedna produljujte trajanje za 10 minuta. Pokušajte hodanje učiniti svojom svakodnevnom navikom i hodajte po različitim vrstama terena.

Ne postoji krivo vrijeme u danu za hodanje, ali šetnje po danjem svjetlu mogle bi vam pomoći da ostanete motivirani i ostvarite svoj cilj. To je pokazalo istraživanje objavljeno u magazinu International Journal of Endocrinology. Istraživači tvrde da je idealno vrijeme za šetnju ujutro, prije doručka. Tada je tijelo u kalorijskom deficitu i hodanje može pospješiti sagorijevanje kalorija.

Dokazano je i da pomicanje ruku ubrzava tempo, ali je i dobar trening za gornji dio tijela. Njihanje ruku tijekom hodanja može vam pomoći sagorjeti 5 do 10 posto više kalorija. Ruke savijte pod kutom od 90 stupnjeva i pokušajte ih njihati prirodno.

Na kraju, samo hodanje neće biti od pomoći ako ne pazite na prehranu. Ono što jedete prije i nakon treninga jednako je važno za skidanje kilograma. Napunite tanjur zdravom i hranjivom hranom te smanjite unos kalorija za učinkovite rezultate u kratkom vremenu.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Hodanje , osobito žustri hod prevencija je većini bolesti od kojih masovno obolijevaju četrdesetogodišnjaci i pedesetogodišnjaci po Hercegovini.
    Čovjek se bolje osjeća, bolje spava, radi.
    30 minuta svaki dan, a po mogućnosti 50-60 minuta jednom ili dvaput tjedno (recimo 5 km žustrog hoda). A jednom mjesečno može i nešto ozbiljnije.

    Ali za mršavljenje potrebna je promjena prehrambenih navika i odmak od naših manitih glava i hrane koja je premasna, preslana ili preslatka.
    Masno, suho, usoljeno,…bljak.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.