Sve je više iPhonea 8 Plus “napuhnuto”

Prije nekoliko dana u javnost su dospjele slike potpuno novih koji su se rastvorili. Uzrok otvaranja uređaja bila je baterija koja se prilikom punjenja (ili samo stajanja u kutiji) napuhnula i jednostavno deformirala prednju stranu uređaja dok se ekran nije u potpunosti odvojio od kućišta. Tada je bila riječ o tek dva slučaja, zabilježena u Japanu i Tajvanu, a iz Applea su bili potvrdili kako provode istragu vezanu uz ove događaje.

Međutim, mediji diljem svijeta doznaju kako ovo nisu bili jedini slučajevi napuhavanja iPhonea 8 Plus. U međuvremenu se doznalo za još nekoliko sličnih događaja u Hong Kongu, Kini, Kanadi i Grčkoj. Geografska rasprostranjenost problema navodi na zaključak da nije riječ o jednoj seriji iPhonea s greškom, nego da se vjerojatno radi o sporadičnom problemu s kvalitetom ugrađenih baterija, prenosi Bug.hr.

Iz Applea i dalje govore kako istražuju o čemu je riječ, a već su izuzeli neke od problematičnih uređaja kako bi ih dodatno analizirali. Situacija je i dalje daleko od kritične jer se radi tek o nekolicini napuhanih baterija (u ovom trenutku ) – u usporedbi s više stotina koje su, primjerice, uzrokovale povlačenje Samsung Galaxy Notea 7 prošle godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.