Sve češće internetske prijevare u BiH, štete i preko 15.000 KM

MUP Hercegbosanske županije priopćio je u ponedjeljak kako građani sve češće prijavljuju internetske prevare, a kao najčešći oblik cyber kriminala iz policije navode kupnju atraktivnih proizvoda po nerealnim cijenama te lažno predstavljanje.

Ističu kako se počinitelji tih kaznenih djela lažno predstavljaju kao djelatnici banke i traže podatke o bankovnom računu te nakon toga prebacuju novac na račune u inozemstvu.

Također, često se lažno predstavljaju kao vojnici ili druge osobe te na taj način građane dovode u zabludu i navode ih da im pošalju novac kako bi došli u BiH i sl.

Počinitelji ovakve vrste kaznenih djela, ističu iz MUP-a, preko interneta nude na prodaju određeni proizvod ili strojeve za koji postoji zainteresiranost većeg broja ljudi kao što su atraktivni modeli mobitela, popularni modeli automobila koji se prodaju po cijeni znatno nižoj od cijene ostalih automobila u istoj kategoriji, te brendirani odjevni predmeti i obuća, dresovi poznatih sportaša i sl.

Oštećena osoba na zahtjev počinitelja plaća uplatom na tekući račun ili na virtualni račun otvoren u nekoj od sportskih kladionica, s tim da se predmetni proizvod uopće ne dostavi zainteresiranoj osobi ili joj se dostavi bezvrijedan predmet, kazali su iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Jedna od karakteristika ovakvog oblika kriminaliteta jest i to da počinitelj traži da se novac uplati u što kraćem vremenskom roku jer postoji mogućnost da željeni artikli budu rasprodani i slično. Na taj način počinitelj ustvari radi pritisak na zainteresiranu osobu koju tako navodi da reagira što prije i bez razmišljanja, naglašavaju iz MUP-a.

Također, putem društvenih mreža, e-maila i aplikacija za dopisivanje, osobe se lažno predstavljaju kao vojnici ili druge osobe te na taj način žele da steknu povjerenje građana ili čak stvaranje virtualne ljubavne veze.

Nakon toga, u više navrata traže novac za razne svrhe kao što su prebacivanje prtljage, dolazak u BiH, bolničko liječenje itd. gdje se šteta mjeri u velikim novčanim iznosima, često i preko 15.000 maraka. Nakon što građana shvate da su prevareni, prevaranti pokušavaju nestati na način da prestaje svaki oblik komunikacije. Gasi se društveni profil, dok se kartice lome i bacaju i sl., pojasnili su iz MUP-a HBŽ-a.

Pored navedenog, evidentirani su i slučajevi lažnog predstavljanja u kojima se osobe lažno predstavljaju kao djelatnici banke i traže potrebne podatke o bankovnom računu, na način da telefonskim putem ili putem e-maila, kontaktiraju građane te im prenose da su osvojili nagradnu igru ili ih na drugi način dovedu u zabludu i prikupe potrebne podatke, nakon čega novac prebacuju na razne račune u inozemstvu.

MUP HBŽ objavio je i mjere koje se mogu poduzeti u cilju samozaštite:

Oprez prilikom opisane vrste “kupoprodaje”: originalni proizvodi prodaju se na za to predviđenim mjestima (portalima), na točno utvrđeni način (proceduri) i po cijenama koje su odgovarajuće poslovnoj politici svakog pojedinog brenda,

• Bez obzira na požurivanje “prodavača” i njihovo upozorenje da se “može dogoditi da sva roba uskoro bude rasprodana” – ne žuriti u odluci i pokušati se dodatno raspitati o čemu se tu ustvari radi. Savjet se može potražiti kod prijatelja i poznanika, ali i na otvorenim izvorima na Internetu,

• Dogovorite kupoprodaju na pola puta, te podijelite troškove ili putem brze pošte prilikom čega je potrebno da uvjeti kupnje budu plaćanje nakon otvaranja,

Savjet je da se ne kupuje na neviđeno. Možda imate nekog prijatelja, poznanika, rodbinu ili neka netko drugi umjesto vas ode pogledati predmet kupovine kako bi bili sigurni, te neka ta osoba vama od povjerenja obavi kupovinu i tu budite sumnjičavi iako nisu svi prodavatelji prevaranti,

• Ukoliko dobijete poruku, e-mail ili na neki drugi način budete kontaktirani od strane nepoznatih osoba ili drugih osoba za koje smatrate da vam se ne bi na taj način javile ili tražile određene novce, podatke ili usluge, nemojte otvarati privitke koju su Vam poslani uz tu poruku niti odgovarajte na te poruke, nego istu izbrišite i blokirajte tu osobu, eventualno ukoliko se radi o poznatoj osobi prvo ju kontaktirajte putem telefona i provjerite da li je to zaista ona,

• Svemu na internetu pristupajte s logičkim razmišljanjem, oprezom i dozom nepovjerenja dok niste sigurni u ono što radite.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.