Sutra stiže novi Facebook koji otkriva i ono što ne biste željeli

OSIM dramatičnih promjena u izgledu Facebook Timeline profilne stranice, Facebookov novi sistem za automatsko dijeljenje svega što radite na webu mogao bi uhvatiti mnoge Facebook ovisnike nepripremljene.

Ustvari, čak i oni koji točno znaju kako Timeline funkcionira, moraju biti na oprezu kako ne bi s javnosti ili prijateljima, ako to ne žele, podijelili neke zaista “sramotne” radnje.

Tako piše portal Mashable Social Media, podsjećajući kako novi Facebook olakšava dijeljenje sadržaja, ali i automatski dijeli ono što radite na stranicama povezanima s Facebookom. “Više ne morate stisnuti ‘like’ da biste nešto podijelili, dovoljno je kliknuti na ‘dodaj na Timeline’ na nekoj stranici ili aplikaciji, i to ćete onda dijeliti sa svim vašim prijateljima”, ističe se u tekstu.

A što to dijelite s drugima? Može biti bilo što, od članaka koje čitate, videa i slika koje gledate, glazbe koju slušate i tako dalje. “Jednom kada ste se pridružili stranici, svaki članak koji pročitate dijelite sa svojim prijateljima putem opcije ‘activity’ (osim ako ju ne isključite)”, piše autor članka.

Sada tako možete vidjeti ako netko gleda fotografije gole Scarlett Johanson ili bilo što zbog čega bi vam moglo biti neugodno. U članku ne sugeriraju da je Timeline loš, već samo ističu kako valja znati njime se služiti te biti svjestan toga što izlazi u javnost. No, upozoravaju, ljudi ponekad zaborave da nisu isključili tu opciju te svoje aktivnosti dijele sa svima.

Zbog toga, valja obratiti pažnju da kada dodajete aplikaciju vašem Timelineu, da će se ponuditi opcija s kim sve želite podijeliti svoju aktivnost. To može biti javnost, prijatelji i po izboru. Ukoliko odaberete ‘po izboru’, možete namjestiti da vaše aktivnosti ne vidi nitko osim vas.


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.