Susreli se papa Franjo i Benedikt XVI

Sadašnji papa Franjo i bivši papa Benedikt XVI razgovarali su, a onda se zajedno i pomolili. Franjo je na odlasku Benediktu rekao “Sretan Božić, moli za mene”. “Uvijek, uvijek, uvijek”, odgovorio je Benedikt.

Nikad u povijesti cijeli svijet, urbi et orbi, zacijelo nije vidio takvu sliku, da si dvojica pape čestitaju Božić, događaj koji je prije dvije tisuće godina, vjeruje se, i bio jedan od začetaka religije koja je ustanovila Katoličku crkvu kojoj su na čelu.

U ponedjeljak navečer u posjet svom prethodniku, umirovljenom papi Benediktu XVI., Josephu Ratzingeru (86), u bivši samostan izvan vatikanskih zidina, stigao je njegov nasljednik, sadašnji Sveti Otac, Franjo (77). Dvojica su, piše Reuters, zajedno proveli oko pola sata.

– Zadovoljstvo je vidjeti da si dobro – kazao je Franjo Benediktu, koji je krajem veljače odstupio s dužnosti, čime je postao prvi papa nakon 600 godina čiji pontifikat neće trajati doživotno. Benedikt je, kako donose televizijske snimke, Franju dočekao i pozdravio ga na ulazu u rezidenciju, oslanjajući se na štap od slonovače. Ušli su u kapelicu gdje su se pomolili, prije odlaska na razgovor u četiri oka.

Na rastanku Franjo je kazao Benediktu “Sretan Božić, moli za mene”, na što mu je Benedikt replicirao “Uvijek, uvijek, uvijek”.

Ovo je tek četvrti put da je Ratzinger snimljen otkad je “podnio ostavku”, i vidljivo je da djeluje zdravije nego u prijašnjim situacijama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.